
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...

Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...

Perníková roláda s kokosovým krémom
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší...

Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...

Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...

Kapia v sladkokyslom náleve
To je recept na kapiu bez oleja.

Čertove hrudky
Recept pochádza z knižky Recepty starej mamy. Nepečené hrudky sú čertovsky rumové, tie naše staré...

Strúhané jablká na zimu
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...

Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....

Obrátený hruškový koláč
Šťavnatý hruškový koláč plný kakaa a voňavého perníkového korenia si s nami ľahko upečiete podľa nášho fotopostupu....

Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...

Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.

Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...

Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...

Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.

Fajnový koláč s karamelizovanými jablkami
Tento fajnový koláč upečiete rýchlo a jednoducho. Mierka je 200 ml hrnček.

Venčeky so žĺtkovým krémom
Odpaľované cesto budilo vo mne hrôzu a tak som nemal chuť sa doň pustiť, no včera som mal "poradkyňu" a došlo aj naň....

Bravčové mäso v pohári
Sterilizované mäso - môže sa jesť hneď po otvorení pohára alebo z neho niečo uvariť.

Bezlepkový mrkvový koláčik
Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

Drožďová nátierka
Sú dva typy ľudí - buď ju milujú alebo neznášajú. My patríme k tým prvým.

Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...

Fazuľka s vajíčkami
Jednoduchý recept na prípravu zelenej fazuľky. Poslúži ako rýchla letná večera.

Jablkový koláč z krehkého cesta
Šťavnatý koláč - krehké cesto s rumovo-škoricovou jablkovou plnkou.

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo...

Trhané mäso
Trhané mäso pripravujem pri rôznych oslavách keď sa zíde celá rodina. Príprava je takmer bez práce a môžem naraz pripraviť väčšie množstvo mäsa pre veľa ľudí....

Zapečená brokolica
Brokolica je jednou z najzdravších zelenín. Dá sa pripravovať na mnoho spôsobov. Ponúkam veľmi rýchlo...

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Sterilizovaná fazuľa v slano-sladkom náleve
Už dostať kúpiť fazuľu v plechovkách, ale keď sa nám urodilo dosť, tak som časť...

Rybacie filé na cesnaku
Ryba a cesnak nie sú v našej kuchyni častou kombináciou. Ale stojí za to ju vyskúšať....

Bezlepková a bezlaktózová roláda
Výborná kávová roláda bez lepku a laktózy. Upečená za 30 minút.

Petržlenové cestoviny
Cestoviny a rôzne pesto k tomu, to je vcelku obľúbená kombinácia. Ale čo tak staviť...