Bezlepkové tlačené koláčiky fotorecept
Foto: elisticka
Bezlepkové koláčiky sú výborné domáce... Robila som z 2 dávok cesta, ale suroviny uvádzam na dávku. Posýpka vystačí na 2 dávky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g (zelená Jizerka) |
|
35 g |
|
30 g |
|
10 g čerstvé |
|
3 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Posýpka: | |
100 g (zelená Jizerka) |
|
50 g |
|
50 g |
|
Plnka: | |
125 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - vo vlažnej vode rozmiešame troška cukru a droždie a necháme napučať.
- 2
Do múky pridáme soľ, zvyšný cukor, vajce, roztopené maslo, kvások a vypracujeme mixérom cesto.
- 3
Necháme ho 5 minút odpočinúť a potom naolejovanými rukami tvoríme guľky asi 20 g.
- 4
Uložíme ich na vystlaný plech a zakryté fóliou necháme podkysnúť 40 minút. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a žĺtkom. Urobíme si mrveničku.
- 5
Po 40 minútach do guliek cesta vtlačíme pohárikom priehlbinu.
- 6
Okraje potrieme žĺtkom - lepšie sa pracuje ako už s naplnenými.
- 7
Do jamky dáme tvarohovú plnku a džem.
- 8
Posypeme posýpkou.
- 9
A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 20 minút.
- 10
Krásne upečené posypeme cukrom. Dobrú chuť
Tiež tvarohové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu