Tekvicová bábovka
Tekvicová bábovka

Halloweenska bábovka fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, 31. októbra 2024
Halloweenska bábovka (fotorecept)
Foto: svetliii
45 minút
na 180 °C

Suroviny

270 g
150 g
100 g
3 ks
1 bal.
2 ČL
2 ČL
1 ks menšia
Poleva:
150 g
1 ks
1 PL horúca




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo mixérom vyšľaháme s práškovým cukrom do hladkého krému, pridáme vanilkový cukor, žĺtky oddelené od bielkov a znovu vyšľaháme.

    Halloweenska bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si tekvicové pyré, tekvicu ošúpeme, vydlabeme, nakrájame a dáme variť do vody. Keď je tekvica mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka. Keď tekvicové pyré vychladne, pridáme ho do krému, premiešame.

    Halloweenska bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Následne pridáme do múku, perníkové korenie, kypriaci prášok a znovu všetko spolu vymixujeme.

    Halloweenska bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme sneh z bielkov do tuha a jemne premiešame všetko spolu.

    Halloweenska bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme do bábovkovej formy, ktorú si predtým vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou. Pečieme na 180 °C približne 45 minút.

    Halloweenska bábovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si pripravíme citrónovú polevu, jednoducho poriadne zmiešame práškový cukor so šťavou z citróna, ak je poleva príliš hustá, pridáme 1 lyžicu horúcej vody, ak je naopak príliš riedka, pridáme ešte cukor a poriadne vymiešame. Poleva by nemala byť ani hustá ani riedka. Taká akurát. Polejeme ňou vychladnutú bábovku a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia