Slané tortillové chipsy s cesnakom fotorecept
Foto: sonulienka
Možno poznáte, ja ich robím takto a veľmi nám chutia.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Tieto čo ja kupujem je v balíku 6 kusov. Každý kus nakrájam najskôr na pásiky asi 5 cm široké a potom na trojuholníky. Poukladám na plech kde som si dala papier na pečenie. V olivovom oleji si rozrobím soľ a roztlačený cesnak, neuvádzam koľko cesnaku, oleja a soli, to záleží na každom ako máte radi či viac alebo menej v mojom prípade je to asi 1 celá hlávka cesnaku a asi 2 dl oleja ale nie je to presne, len zhruba. Tu sú poukladané na plechu.
-
3
Tu sú natreté rozrobeným cesnakovým slaným olejom.
-
4
Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme do ružova. Tak asi 5-7 minút, ale tu si už určite každá svoju rúru poznáte, tak si dajte pozor, lebo rýchlo prihoria. Upečené na jednom plechu. Vyšlo mi na štyri plechy.
-
5
Ja to robím dosť prácne, nenatieram celú tortillu, ale každý trojuholník, dám si zmes na malú lyžičku a potieram, aby bol všade cesnak. Ale urobte si podľa seba. No a tu už sú všetky upečené.
-
6
No ak sa Vám bude chcieť pozabávať možno neoľutujete určite Vám budú chutiť.
Vyskúšaj určite Vám bude chutiť a na budúce chcem len potrieť olivovým olejom a posypať údeným nastrúhaným syrom alebo oštiepkom uvidím aké to bude ale toto je výborné.