Ovocný koláč
Ovocný koláč

Fantastická ovocná bublanina fotorecept

svetliii - fotkasvetliii, 11. novembra 2024
Fantastická ovocná bublanina (fotorecept)
Foto: svetliii

Viem, že receptov na bublaninu je už na internete požehnane, ale tento recept, ktorý používam už roky je naozaj úžasný a bublanina je nažitá, Zobraziť celý popisViem, že receptov na bublaninu je už na internete požehnane, ale tento recept, ktorý používam už roky je naozaj úžasný a bublanina je nažitá, vláčna a jednoducho famózna a v týchto chladných dňoch nás na chvíľu prenesie do tepla aspoň myšlienkami.

10 minút
príprava
30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

400 g
4 ks
200 ml
300 ml
500 g
1 bal.
1 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Práškový cukor, celé vajcia, oleja a mlieko zmixujeme mixérom do hladka.

  2. 2

    Pridáme polohrubú múku, balíček prášku do pečiva, lyžičku sódy bikarbóny (ja múku preosievam, kto nechce, nemusí) a všetko dokopy dohladka vymixujeme.

    Fantastická ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech vymastíme a vysypeme múkou, cesto naň vylejeme.

    Fantastická ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme ovocie, najradšej máme jahody, lesné ovocie a záhradné ovocie, všetko podľa vašej chuti, čím viac ovocia, tým je bublanina lepšia (pozor! ak dávate mrazené, treba ho vopred úplne nechať rozmraziť, ak sa dá zamrznuté, bublanina sa ťažko pečie). 

    Fantastická ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 175-180 C° približne 30 minút, skúšam špáradlom, či je dopečená.

    Fantastická ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú ju necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom - DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia