Langoše fotorecept

margitka100 - bez fotkymargitka100, 7. novembra 2024

Tieto langoše sme si zamilovali, sú v strede vláčne a na okrajoch chrumkavé.

15
porcií
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 ml
42 g
1 ČL
2 ČL
200 g
Na vyprážanie:
Na podávanie podľa chuti:




Postup

  1. 1

    Zarobíme si kvások: do 200 ml vlažného mlieka rozdrobíme 42 g droždia, pridáme lyžičku kryštálového cukru, lyžica múky a necháme cca 10 minút vzísť. Do misky dáme múku, kvások, soľ, zbytok mlieka a kyslú smotanu. Vymiesime vláčne cesto. Ja miesim v kuchynskom robote cca 10 minút.

  2. 2

    Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky a necháme ešte 10 minút podkysnúť.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom v prstoch cesto roztiahneme zo stredu do strán a vyprážame na dobre rozpálenom oleji z oboch strán. Trvá to chvíľku, tak pozor, nikde neodbiehame...

  5. 5

    A dobrú chuť.

    Langoše (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia