Foto: margitka100
Tieto langoše sme si zamilovali, sú v strede vláčne a na okrajoch chrumkavé.
15
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zarobíme si kvások: do 200 ml vlažného mlieka rozdrobíme 42 g droždia, pridáme lyžičku kryštálového cukru, lyžica múky a necháme cca 10 minút vzísť. Do misky dáme múku, kvások, soľ, zbytok mlieka a kyslú smotanu. Vymiesime vláčne cesto. Ja miesim v kuchynskom robote cca 10 minút.
- 2
Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky a necháme ešte 10 minút podkysnúť.
- 4
Potom v prstoch cesto roztiahneme zo stredu do strán a vyprážame na dobre rozpálenom oleji z oboch strán. Trvá to chvíľku, tak pozor, nikde neodbiehame...
- 5
A dobrú chuť.
Tiež langoše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu