Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Bravčové stehno na čerstvých modrákoch
Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...
Výborné palacinky plnené šunkou a syrom
Chutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať ho stojí za to....
Lečo, ako robím ja
Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...
Pikantné morčacie (kuracie) soté
V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.
Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča
Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča....
Kysnuté bochníky plnené šunkou
Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či...
Smaženky
Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad....
Karfiolový perkelt - rýchly a chutný
Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
Bravčové kotlety s jablkovým pyré
Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.
Zapekané tortily taquitos
Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica
Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...
Ľušta s čerstvými hubami
Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...
Šťaveľový prívarok - šóška
Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...
Bravčové pliecko na znojemský spôsob
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....
Špekáčikový šalát
Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát...
Bryndzovník
Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme...
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou
Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...
Špekáčiky na cibuľke
Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame a dáme pražiť na panvicu s olejom na slabší plameň. Špekáčiky...
Casarecce alla gricia
Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....
Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...
Casarecce so špargľou a s guanciale
Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich....
Najlepšie rýchle guľky z tvarohového cesta
Tieto guľky z tvarohového cesta nám robievala moja mamina:)...
Slané cuketové muffiny
Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.
Brokolicová polievka s pohánkou
Brokolicová polievka je zdravá, ale chcela som, aby bola ešte zdravšia a preto som si...
Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....
Karí zo zelených papričiek
Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...
Rybacia polievka podľa starých rodičov
Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....
Špenátový börek zo zemiakového cesta (Ispanaklı börek)
Je sezóna špenátu, tak sa snažím ho rôzne denne zaradiť do nášho jedálnička....