prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Bravčové stehno na čerstvých modrákoch

Bravčové mäso

Bravčové stehne narežeme na plátky. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Naklepané plátky...

prazdny

Výborné palacinky plnené šunkou a syrom

Hlavné jedlá

Chutia výborne teplé aj studené. Recept má už hádam aj 25 rokov, je trocha prácnejší a teda je to riadna kalorická bomba, ale ochutnať ho stojí za to....

prazdny

Lečo, ako robím ja

Hlavné jedlá

Takto ma naučila robiť lečo moja staršia kolegyňa, ktorá bola maďarskej národnosti. Rozdiel od predchádzajúceho...

prazdny

Pikantné morčacie (kuracie) soté

Hlavné jedlá

V mrazničke som našla 4 morčacie prsné rezne. Samozrejme, môžete použiť aj kuracie prsia.

prazdny

Kuracia pečeň na cibuľke

Kuracie mäso

Na obed alebo na večeru.

prazdny

Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča

Bezmäsité jedlá

Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča....

prazdny

Kysnuté bochníky plnené šunkou

Večera

Výborná pochúťka na posedenie do záhradky, do školy, na raňajky, desiatu, olovrant či...

prazdny

Džatky s tvarohom

Cestoviny

Výborné jedlo môjho detstva.

prazdny

Smaženky

Bezmäsité jedlá

Voľakedy patrili do sortimentu mliečnych barov, staničných bufetov a lahôdok, len tak narýchlo niečím zahnať hlad....

prazdny

Karfiolový perkelt - rýchly a chutný

Bezmäsité jedlá

Spomienka na krstných rodičov z Jelšavy, ktorí ma naučili jesť raky, ale aj perkelt zo zelenej fazuľky či karfiolu....

prazdny

Hovädzie po burgundsky

Hovädzie mäso

Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

prazdny

Bravčové kotlety s jablkovým pyré

Bravčové mäso

Bravčové kotlety z plemena prasiat Duroc, ktoré bolo pôvodne vyšľachtené v USA.

prazdny

Zapekané tortily taquitos

Bezmäsité jedlá

Očistené a na kocky nakrájané zemiaky uvaríme. Keď sú mäkké, vodu zlejeme.

prazdny

Jednoduchá a zdravá zapekaná brokolica

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na úžasnú zapekanú brokolicu, ktorú môžete jesť bez výčitiek.

prazdny

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili

Cestoviny

Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

prazdny

Ravioli so špenátovo-slaninovou plnkou s tvarohom

Cestoviny

Niečo pre milovníkov špenátu a tvarohu.

prazdny

Ľušta s čerstvými hubami

Večera

Chutí mi od detstva. Je to regionálna polievka z hlávkovej kapusty vylepšená vývarom z údeného a...

prazdny

Šťaveľový prívarok - šóška

Bezmäsité jedlá

Takto pripravuje toto jedlo moja mama :-) Je to veľmi jednoduché a lacné jedlo, ktoré bolo...

prazdny

Bravčové pliecko na znojemský spôsob

Bravčové mäso

Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec....

prazdny

Špekáčikový šalát

Večera

Ostali mi špekáčiky, tak som z nich urobil šalát podľa popisu @ake na Tatransky šalát...

prazdny

Bryndzovník

Večera

Potrebné suroviny. Väčší v šupke uvarený zemiak necháme vychladnúť a potom ho ošúpeme...

prazdny

Zelný prejt z kysaného zelí

Hovädzie mäso

Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

prazdny

Zemiaková polievka s cuketkou a so špargľou

Bezmäsité jedlá

Zemiaková polievka bola odjakživa neodlúčiteľným sprievodcom nášho rodinného života už od mojej mladosti, detských i „šrácovských“...

prazdny

Špekáčiky na cibuľke

Večera

Cibuľu a jarnú cibuľku nakrájame a dáme pražiť na panvicu s olejom na slabší plameň. Špekáčiky...

prazdny

Casarecce alla gricia

Hlavné jedlá

Absolútna rýchlovka z Lazia a ďalší zo série receptov s guanciale....

prazdny

Plnené kapustné listy

Bravčové mäso

Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...

prazdny

Casarecce so špargľou a s guanciale

Cestoviny

Mám jeden pekný kus guanciale, tak som sa rozhodol skúsiť pár receptov kde má ísť guanciale. Toto je prvý z nich....

prazdny

Najlepšie rýchle guľky z tvarohového cesta

Bezmäsité jedlá

Tieto guľky z tvarohového cesta nám robievala moja mamina:)...

prazdny

Acidkové palacinky

Dezerty

Mám veľmi rada tieto palacinky, sú mäkučké, tenké a voňavé....

prazdny

Slané cuketové muffiny

Bezmäsité jedlá

Škrabkou nakrájame cca 20 tenučkých plátkov cukety a uložíme ich po vnútornom obvode formičiek na muffiny.

prazdny

Brokolicová polievka s pohánkou

Bezmäsité jedlá

Brokolicová polievka je zdravá, ale chcela som, aby bola ešte zdravšia a preto som si...

prazdny

Kuracie na zelenom karí

Kuracie mäso

Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....

prazdny

Karí zo zelených papričiek

Bezmäsité jedlá

Bharela marcha nu shaak. Jedlo z oblasti Guyarat, najzápadnejšej časti Indie. Ja som použila...

prazdny

Rybacia polievka podľa starých rodičov

Večera

Tuto polievku som jedával od malého chlapca. Pôvodne v recepte boli čerstvé ryby a huby priamo z lesa. Keďže sme sa ako deti drhli kostičkami z ryby, tak recept prešiel úpravou....

prazdny

Špenátový börek zo zemiakového cesta (Ispanaklı börek)

Bezmäsité jedlá

Je sezóna špenátu, tak sa snažím ho rôzne denne zaradiť do nášho jedálnička....