Kuracia pečeň restovaná na cibuli fotorecept
Foto: kukulienka71
Najčastejšie ju robievam takto. Je to naozaj minútka, rýchle a dobré jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tieto rýchle restované jedlá rada pripravujem na panvici. Najprv prichystám suroviny a potom to už ide fakt ako v zime na saniach - hladko a rýchlo. Kuraciu pečeň očistím od neželaných častí, opláchnem a pokrájam na menšie kusy. Očistenú cibuľu nasekám na mesiačiky a hodím ju na rozohriatu masť v panvici. Teplota je vyššia, sem-tam premiešam. Keď je už z väčšej časti pripečená, primiešam paradajkový pretlak a zarestujem ho chvíľu. Prisypem pečeň a varechou niekedy poprevraciam obsah panvice.
-
2
Posypem majoránom a mletým čiernym korením, premiešam a mletú papriku pridám až vo chvíli, keď pečeň stráca surovú farbu a vyrestovala sa na tuk. Netrvá to len pár minutiek.
-
3
Po dôkladnom premiešaní je skoro hotovo, vypnem zdroj tepla a jedlo už len osolím.
-
4
Jesť sa to má okamžite, teda každý už musí sedieť pri stole s príborom v ruke:-) Najlepšia príloha je podľa mňa čerstvý biely chlieb. Keď nie je, radšej vopred udusím trocha ryže. Hodí sa čerstvý zeleninový šalát aj sterilizovaná zelenina. Teraz sme mali v týždni mäso s lečom, a bolo aj lečo s vajcom, no často robím túto pečienku aj tak, že miesto pretlaku pridám práve lečo. Je to dobrota tak či tak.
Vďaka za tvoj komentár. K restovanej som smotanu ešte neskúšala. Ale myslím, že to tak môže byť tiež veľmi dobré.