Restovaná kuracia pečeň
Restovaná kuracia pečeň

Kuracia pečeň restovaná na cibuli fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. januára 2023

Najčastejšie ju robievam takto. Je to naozaj minútka, rýchle a dobré jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tieto rýchle restované jedlá rada pripravujem na panvici. Najprv prichystám suroviny a potom to už ide fakt ako v zime na saniach - hladko a rýchlo. Kuraciu pečeň očistím od neželaných častí, opláchnem a pokrájam na menšie kusy. Očistenú cibuľu nasekám na mesiačiky a hodím ju na rozohriatu masť v panvici. Teplota je vyššia, sem-tam premiešam. Keď je už z väčšej časti pripečená, primiešam paradajkový pretlak a zarestujem ho chvíľu. Prisypem pečeň a varechou niekedy poprevraciam obsah panvice.

    Kuracia pečeň restovaná na cibuli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Posypem majoránom a mletým čiernym korením, premiešam a mletú papriku pridám až vo chvíli, keď pečeň stráca surovú farbu a vyrestovala sa na tuk. Netrvá to len pár minutiek.

    Kuracia pečeň restovaná na cibuli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po dôkladnom premiešaní je skoro hotovo, vypnem zdroj tepla a jedlo už len osolím.

    Kuracia pečeň restovaná na cibuli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jesť sa to má okamžite, teda každý už musí sedieť pri stole s príborom v ruke:-) Najlepšia príloha je podľa mňa čerstvý biely chlieb. Keď nie je, radšej vopred udusím trocha ryže. Hodí sa čerstvý zeleninový šalát aj sterilizovaná zelenina. Teraz sme mali v týždni mäso s lečom, a bolo aj lečo s vajcom, no často robím túto pečienku aj tak, že miesto pretlaku pridám práve lečo. Je to dobrota tak či tak.

    Kuracia pečeň restovaná na cibuli (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
@haji (5.1.2023 20:34) vďaka za milý komentár. Kuraciu pečeň máme radšej ako bravčovú. Takto pripravená spĺňa kritériá rýchlo, lacno a chutne sa najesť.

2x haji a zifi
haji
Jo a já, takto na prírodno, dávám ešte špek/bílú údenú slaninu /např. Iberský špek/ na větší špalíčky a raději jen ml. černý pepř. Narobila si mi chute...
chemik
To lehké přismáhnutí měšíčků cibule je pro chuť rozhodující. Já to vylepšuji na závěr po vyrestování jatýrek na tuk zastříknutím červeným vínem, které se ještě stihne odpařit.