Kura v tekvicovo-smotanovej omáčke pre deti fotorecept
Foto: dorenika
Trochu obmena kuracieho perkeltu. Upečená tekvica so smotanou ako omáčka ku kuraťu je obľúbené jedlo nášho 14-mesačného syna.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ruru si predhrejeme na 180 °C. Umyjeme tekvicu, rozkrojime na polovicku po dlzke a potom na polokolieska. Vlozime do misy, polejeme olivovym olejom a ochutime ciernym korenim a tymianom. Premiesame, aby vsetky kusky boli obalene olejom. Rozlozime na plech a pecieme 20-30 minut domakka. Po upeceni odrezeme supku a tekvicu rozmixujeme so smotanou. Nase babo ma alergiu na mlieko, takze pouzivame ovsenu smotanu.
-
2
Medzitym v hrnci ohrejeme olej a osmazime nadrobno nakrajanu cibulu. Pridame na kocky nakrajane vykostene kuracie stehna bez koze, osmazime trochu a pridame mletu cervenu papriku, vyvar a horucu vodu tak, aby maso nebolo uplne ponorene. Prikryjeme a dusime 10 minut. Poznamka: ja robim malemu vyvar/kolagen z hovadzich kosti a to pouzivam ked pre neho varim. Mozete pouzit kuraci alebo zeleninovy ak chcete.
- 3
Pridame tekvicu so smotanou ku kuratu, lyzicku muky a varime 5 minut. Podavame s haluskami alebo gnocchi.
- 4
Potom ako odoberieme detske porcie, zvysok osolime, okorenime a dochutime s chili a octom podla toho ako mate radi. Ja pouzivam dost octu, soli a hlavne chili, pretoze tekvica je dost sladka. Dobru chut!
- 3
Diskusia k receptu