Kel s bulgurom na slaninke fotorecept
Dusený kel z kategórie rýchle - chutné - výživné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na oleji spolu so slaninou pokrájanou na drobné kocky. Prisypeme kel zbavený hlúbika a nasekaný na rezance. Osolíme, okoreníme a prisypeme bulgur. Všetko premiešame a ešte chvíľu opekáme.
-
2
Zalejeme vodou na úroveň surovín. Pridáme aj naplátkovaný cesnak. Skoro som zabudla, no bez neho by to nebolo ono. Privedieme k varu a pomaly dusíme pod pokrievkou, kým sa tekutina vstrebe. Trvá to asi 15 minút.
-
3
Je to výborné, ľahké jedlo, vhodné samostatne, ale aj ako príloha, množstvo pre dve osoby. Muž si k tomu urobí narýchlo opečené plátky bravčového karé. Ja mäso každý deň nemusím.
Tiež bulgur:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
To mi len tak niekedy prídu na um kombinácie, ktoré majú potom doma úspech, tak sa delím. K bulguru som chcela niečo šťavnaté ( to spĺňa kel) a ešte niečo k dobrému šmaku( to je zasa slaninka), cesnak sa hodí ku kelu aj slanine a cibuľa musí byť. Skús, je to veľa dobrej vlákniny. Pekný deň ti prajem.
Ďakujem 🙂
Ďakujem pekne, veľmi si ma potešil. Tento originálny kelový diplom si vytlačím a uložím, podarený je😄
Je to rýchlovka. Zase si mi dala tip na dobrú papanicu,rebro s kelovými zemiakmi musí byť výborné.
Ďakujem za kladnú odozvu, teším sa, že ti chutilo🙂