Kel s bulgurom na slaninke fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 16. januára 2023

Dusený kel z kategórie rýchle - chutné - výživné.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/4 hlávky
1/2 hrnčeka
1 ks
1/2 hrnčeka
2 PL
1 strúčik
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na oleji spolu so slaninou pokrájanou na drobné kocky. Prisypeme kel zbavený hlúbika a nasekaný na rezance. Osolíme, okoreníme a prisypeme bulgur. Všetko premiešame a ešte chvíľu opekáme.

    Kel s bulgurom na slaninke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vodou na úroveň surovín. Pridáme aj naplátkovaný cesnak. Skoro som zabudla, no bez neho by to nebolo ono. Privedieme k varu a pomaly dusíme pod pokrievkou, kým sa tekutina vstrebe. Trvá to asi 15 minút.

    Kel s bulgurom na slaninke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Je to výborné, ľahké jedlo, vhodné samostatne, ale aj ako príloha, množstvo pre dve osoby. Muž si k tomu urobí narýchlo opečené plátky bravčového karé. Ja mäso každý deň nemusím.

Diskusia k receptu

kukulienka71
@farbuska (16.1.2023 13:55)

To mi len tak niekedy prídu na um kombinácie, ktoré majú potom doma úspech, tak sa delím. K bulguru som chcela niečo šťavnaté ( to spĺňa kel) a ešte niečo k dobrému šmaku( to je zasa slaninka), cesnak sa hodí ku kelu aj slanine a cibuľa musí byť. Skús, je to veľa dobrej vlákniny. Pekný deň ti prajem.
mijaita
Znam z domova, jen u nas bulgur nebyl snad ani znamy. Ale bezne udelany kel na slanine s bramborem a varene hovezi žebro. Lahudka :) Varim bezne, kel mam hodne rada.Bulgur, proc ne, rada nekdy uvarim.
kukulienka71
@sracz (17.1.2023 00:38)

Ďakujem pekne, veľmi si ma potešil. Tento originálny kelový diplom si vytlačím a uložím, podarený je😄
1x kvakac
lenaer
ďakujem za super recept 😊Perfektné, presne toto som hľadala, rýchle a zdravé na večeru.. veľmi vydarený recept, jedli sme to s volskym okom.
staja
Sympatická kombinácia surovín a zaiste chutný výsledok. Mäso tiež nemusím každý deň, určite vyskúšam, vďaka za recept.
kimlo
Je to výborné, pre mna novinka ten bulgur, a namiesto vody som dal vývar zo špikovych kostí. Navrch som dal parmezán. Vďaka za recept 😋


kukulienka71
@kimlo (23.2.2023 17:32)

Aj to vyzerá výborne. Tak to som na teba aj na seba hrdá, že práve tu si skúsil prvý raz bulgur😉 netreba to s ním preháňať, aby sa nezunoval, napríklad ryžu by som kvôli nemu nevyradila, ale raz za čas padne dobre. Dobre začínaš pôst😃.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia