Bravčové karé na hubách a kapii fotorecept
Foto: kimlo
Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia,
ktorej Zobraziť celý popisKombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia,
ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok. Pridá jedlu ďalšiu príchuť.
Zdroj: internet
Suroviny
4 ks (bez kosti) |
|
80 g |
|
1 hrsť |
|
1 ks väčšia |
|
3 PL (bez nálevu) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
podľa potreby (alebo olej) |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
(alebo voda) |
|
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, karé zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Huby NENAMÁČAME!
-
2
Rezne potrieme z jednej strany horčicou a poprášime hladkou múkou.
-
3
Na dne pekáča na masti vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu. Všetko orestujeme.
-
4
Pridáme pripravené rezne a krátko ich opečieme z oboch strán.
-
5
Stiahneme plameň, pridáme mletú papriku a necháme rozpustiť .
-
6
Pridáme huby, krátko opečieme a pridáme kapiu.
-
7
Zalejeme do ¾ vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečieme aspoň 2 hodiny do zmäknutia mäsa. Ja som použil pomalý hrniec, v ktorom som to piekol 4 hodiny na úrovni LOW.
-
8
Podávame s obľúbenou prílohou, ja som dal dusenú ryžu.
Vďaka za nahliadnutie, ak vyskúšaš, určite budeš spokojná.. :-)
Ďakujem, som rád že sa Ti recept páči.
Vďaka Feri, pozdravujem za Veľkú mláku.
Ďakujem, cením si to.
Ďakujem, ako hovorí Andy Kraus “ eňo Ňuňéz!” 🙂
Áno, tiež mám radšej rezne z karé na šťave alebo z nejakého eintopfu, na klasické smažky v trojobale uprednostňujem krkovičku. Dokonca som jedol aj klasicky rezeň z bôčika a nemalo to chybu. 😋
Ďakujem za odozvu, môžem Ti potvrdiť že je to veľmi dobré, PH máš, tak verím že Ťa to bude raz inšpirovať 🙂
Áno máš pravdu, v jednom z komentárov predchádzajúcich receptov som si vzal Tvoju radu k srdcu a začal som v niektorých pokrmoch používať sušené huby bez namáčania, ale oprazit na tuku aby pustili vôňu a chuť. Osvedčilo sa, vďaka 🙂