Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé na hubách a kapii fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 7. februára 2023
Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept)
Foto: kimlo

Kombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej Zobraziť celý popisKombináciu mäsa s hubami som mal vždy rád a vyskúšal som už veľa receptov, tu je jeden z nich, ide tam nakladaná kapia, ktorej si vždy narobím do zásoby na celý rok. Pridá jedlu ďalšiu príchuť.
Zdroj: internet

Suroviny

4 ks (bez kosti)
80 g
1 hrsť
1 ks väčšia
3 PL (bez nálevu)
1 PL
1 PL
1 KL
podľa potreby (alebo olej)
podľa chuti
 (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, karé zľahka naklepeme, narežeme okraje, osolíme a okoreníme. Huby NENAMÁČAME!

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne potrieme z jednej strany horčicou a poprášime hladkou múkou.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dne pekáča na masti vyškvaríme nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu a rascu. Všetko orestujeme.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pripravené rezne a krátko ich opečieme z oboch strán.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stiahneme plameň, pridáme mletú papriku a necháme rozpustiť .

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme huby, krátko opečieme a pridáme kapiu.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme do ¾ vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 150 °C. Pečieme aspoň 2 hodiny do zmäknutia mäsa. Ja som použil pomalý hrniec, v ktorom som to piekol 4 hodiny na úrovni LOW.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s obľúbenou prílohou, ja som dal dusenú ryžu.

    Bravčové karé na hubách a kapii (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sracz
Jednoznačne pochúťka #1, @Kimlo a navyše v mojom obľúbenom triumviráte: mäso, huby,kápia, ktorý vytvára "ódu na tanier s lahodnou porciou". Chválim, obdivujem a nemám viac, čo by som dodal!
boxik
Vyzerá to dobre ,huby z minulej sezóny ešte sú ,takže inšpirácia. Každý recept čo z karé urobí šťavnatú pochúťku sa ráta , keď už rezne preto lebo sú suché nechutia.
kvakac
Toto je tiež riadna paráda od teba. Až mi oko zaiskrilo pri pohľade na recept.
1x kimlo
chemik
Vítám opět další Kimlův recept dokazující, že sušené houby se před restováním na tuku nenamáčejí, protože se tak zesílí houbová chuť. Až se bude vařit bramboračka, tak se nechají nabobtnat na co největší objem a houbová chuť se zesílí práškem z časti rozmixovaný hub suchých.
chemik
Vítám opět další Kimlův recept dokazující, že sušené houby se před restováním na tuku nenamáčejí, protože se tak zesílí houbová chuť. Až se bude vařit bramboračka, tak se nechají nabobtnat na co největší objem a houbová chuť se zesílí práškem z časti rozmixovaný hub suchých.
kimlo
@boxik (9.2.2023 10:32)

Áno, tiež mám radšej rezne z karé na šťave alebo z nejakého eintopfu, na klasické smažky v trojobale uprednostňujem krkovičku. Dokonca som jedol aj klasicky rezeň z bôčika a nemalo to chybu. 😋
kimlo
@kvakac (9.2.2023 13:55)

Ďakujem za odozvu, môžem Ti potvrdiť že je to veľmi dobré, PH máš, tak verím že Ťa to bude raz inšpirovať 🙂
1x kvakac
kimlo
@chemik (9.2.2023 15:08)

Áno máš pravdu, v jednom z komentárov predchádzajúcich receptov som si vzal Tvoju radu k srdcu a začal som v niektorých pokrmoch používať sušené huby bez namáčania, ale oprazit na tuku aby pustili vôňu a chuť. Osvedčilo sa, vďaka 🙂
1x kvakac