
Vyprážané pirohy s kyslou kapustou
Kvások: Do vlažného mlieka dáme cukor a droždie (1 balík sušeného som dala ja). Premiešame a...

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Jednoduchá pohánka s bryndzou
Toto jednoduché jedlo, veľmi rýchlo hotové, sa u nás kedysi robievalo často. Výbornou prílohou...

Rybacie filé na zemiakoch
Všetko, čo je pripravované v jednom hrnci alebo pekáči, je obľúbené. Nie je s...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Pečené kuracie stehná na zelenine
Toto je trocha odlišná príprava pečených kuracích stehien, ktorá ale nezaberie veľa času a troška zmení...

Raňajková zeleninová roláda
Cuketu nastrúhame a vodu z nej vystískame rukami. Mrkvu taktiež nastrúhame. Pridáme vajcia, parmezán...

Šunkafleky
Spomínam si, že keď ich robila moja mama, namiesto šunky dávala pokrájanú diétnu salámu.

Pečený karfiol v paprikovej kruste
Karfiol je vďačnou zeleninou na všetky spôsoby, nie iba vyprážaný. Skúste ho niekedy pripraviť takto,...

Pohánkový nákyp s jablkami
Pohánka je zdravá súčasť našej stravy. Je veľmi všestranná, dá sa z nej pripraviť veľa...

Hovädzie špikované so slaninou
Slaninu nakrájame na dlhé hranolčeky a pomocou špikovacej ihly ich na niekoľkých miestach preťahujeme cez celý kus...

Palacinky plnené jablkovou náplňou
Príprava týchto palaciniek je troška dlhšia, ale výsledok stojí za to.

Fazuľka s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak sa dá použiť aj inak ako na pesto, omáčku a pod....

Rybacie filety s omáčkou z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak v období jeho rastu sa dá využiť aj na omáčku.

Cestoviny s detskou krupičkou
Krupicovú kašu pozná každý. Nezabudnuteľné jedlo nášho detstva....

Kuskus s kukuricou a hráškom
Jedlá z kuskusu sú veľmi rýchlo hotové. Ak niet času alebo nie je nič poruke, ...

Kulajda - pravá juhočeská
Odkedy som prvý raz ochutnal pravú kulajdu, varím ju doma. Skvelá, chutná a s...

Zapečené kuracie prsia
Poď si so mnou pripraviť recept, ktorý si určite ešte nevyskúšal/a ;-)

Rezance fettuccelle s lekvárom, lieskovcami a škvarkami
Tak toto je extra objednávka mojej „prišahanej“ krajšej polovičky....

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......

Kurací rezeň Hawaii s liptovským oštiepkom
Môj variant na obľúbenú kuracinu s oštiepkom z krásneho Liptova....

Základné biele rizoto s parmezánom
Vyskúšajte prípravu základného rizota krok za krokom....

Bravčové pliecko ako krkovička
Neviem ako pre koho, ale pre mňa, „staroverca“, je bravčová krkovička ten najchutnejší kúsok z „bravka“, získaného pri domácej zabíjačke....

Zapekaný cesnakový chlieb
Cesnak pripravíme tak, že hornú časť hlavičiek odrežeme, dáme na alobal, polejeme trochou olivového...

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Cestoviny so sušenými paradajkami a syrom
Keď si milovník cestovín, tak tento recept určite vyskúšaj....

Verzere
Verzere je štvorcový veľký moldavský piroh plnený hlávkovou alebo kyslou kapustou....

Marinované kuracie prsia
Samotná príprava tohto jedla je veľmi rýchla. Vyžaduje ale 2-dňové marinovanie mäsa. Má to ale výhodu....