Frankfurtská polievka po našom fotorecept
Foto: helena10
Uvarená podľa našej chuti.
Suroviny
1 PL |
|
2 PL (na praženie, nakrájaná na kocky |
|
0,5 dl |
|
1 ks veľká |
|
|
|
1 ks |
|
4 ks menšia |
|
1/3 ks |
|
1/8 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
1 kocka |
|
|
|
|
|
(z mlynčeka) |
|
|
|
|
|
7 ks |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Na bravčovej masti a opraženej slanine, celej rasci dosklovita orestujeme nakrájanú cibuľu. Prilejeme trochu oleja (bolo málo masti) a pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu podľa vlastnej chuti, miešame a restujeme do polomäkka. Následne opražíme hladkú múku na hnedo a vsypeme trošku mletej papriky, len premiešame a zalejeme studenou vodou. Za stáleho miešania necháme zovrieť a varíme na miernom ohni. Osolíme, okoreníme, pridáme kocku bujónu. Očistené na kocky nakrájané zemiaky pridáme tiež. Občas zamiešame.
-
2
Špekáčiky olúpeme, nakrájame a tiež na troške oleja orestujeme. Chutnáme a prilejeme asi deciliter vody, minútku ešte dusíme. Odstavíme.
-
3
Keď je zelenina a zemiaky uvarené, do polievky dáme špekáčiky aj so šťavou z dusenia. Krátko povaríme. Ak je potrebné, dochutíme ešte našu frankfurtskú polievku podľa vlastnej chuti.
- 4
Môžeme podávať s čerstvým chlebom alebo pečivom.
Tiež zemiaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Veru, už som ju dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie, urobím podľa teba.
Srdečne pozdravujem. 🤗
Ináč recept vyzerá byť dobrý a chutný, len bez toho nešťastného oleja...