Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...
Študentský rezeň
Bravčové karé nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
Kuracie prsia na šampiňónoch
Potrebné suroviny: šampiňóny nakrájame na plátky, kuracie prsia na rezance...
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
Hovädzie kocky v červenej kapuste
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste....
Kurací perkelt s koreňovým petržlenom
Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....
Sikulský guláš z jeleňa
Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964....
Perkelt zo slepačích krídel s lesnými hubami
Dnes taký jednoduchý obed zo slepačích krídel.
Mleté bravčové so zemiakmi z jedného pekáča
Väčšina z Vás, zvlášť „skôr narodených“, mi dá určite za pravdu, že variť v našom veku pre dvoch je nanajvýš viacnásobný problém....
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...
Srbský jelení močing
Z tohto mäsa nemusí byť vždy len guláš, dá sa urobiť aj takto. Vychádzal som...
Čierne špagety so sardelami a sušenými paradajkami
Dostala som od kamarátky čierne špagety, tak som uvažovala, čo s nimi a vyšlo mi...
Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...
Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou
Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.
Španielske vtáčiky z bravčového mäsa podľa rodinného receptu
Tento recept v rodine koluje už roky, tak snáď vám budú chutiť. Keďže je to...
Opečený halibut na masle s mrkvovým kuskusom
Dnes som pripravila chutný a jednoduchý obed z opečeného halibuta....
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
Hovädzie mäso s paprikami a s ryžou
...alebo aj, ak sa Vám tak viac páči, obrátené rizoto z Košíc. Je v ňom viac mäsa, ako ryže....
Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky. Omáčku som pripravila z višňového lekváru s višňovým likérom.
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Zjednodušený nepravý beef Stroganoff
Máte chuť na toto klasické jedlo, ale nemáte veľa času? Tak tento recept je pre vás......
Quiche z červenej repy a zo syra
Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.
Kuřecí čtvrtky pečené na hlávkovém zelí
Recept našla někde kamarádka, zaujal mě na první pohled a tak jsem čtvrtky upekla s určitými...
Kuracie kúsky v jogurtovo-cesnakovom cestíčku
Tento recept by som mohla nazvať aj kuracie kúsky lenivej ženy....
Hubník s bielou omáčkou
Ferkóóó, poď k nám, robila som fazuľovú a Ágika ju nechce jesť! Kričala Marikanéni z...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...
Zapekané zemiaky s cuketou a mletým mäsom
Už pár týždňov som mal v hlave približný recept a až dnes som sa konečne doňho pustil....
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou
Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku....