Pečené lekvárové buchty fotorecept
Foto: olinecka
Výborná jednoduchá pochúťka na raňajky, pre deti do školy, na desiatu či olovrant. Túto jednoduchú dobrotu zvládnu upiecť aj začiatočníci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1,5 ČL |
|
250 ml vlažné |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
3 ks |
|
Plnka: | |
(alebo podľa chuti tvaroh, jablková plnka) |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto + lekvár.
-
2
Do polovice mlieka pridáme 1 ČL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme kryštálový a vanilínový cukor, soľ, premiešame. Prilejeme polovicu rozpusteného masla, žĺtky, vykysnutý kvások a zbytok vlažného mlieka.
-
3
Vymiesime hladké cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
-
4
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vymastíme formu.
-
5
Cesto rozvaľkáme, pomocou pohára vykrojíme kolieska. Do stredu dáme lekvár a urobíme buchty, ktoré ukladáme do formy.
-
6
Necháme na teplom mieste nakysnúť.
-
7
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Pred vložením do rúry potrieme rozpusteným maslom.
-
8
Upečené buchty potrieme rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
-
9
Menšia ochutnávka.
Ďakujem, som rada že sa recept páči@kimlo vyskúšaj... Zvládneš to,prajem pekný deň.
Som rada, že ťa recept oslovil vyskúšaj.... Dobrota veľká.