Kurča v pekáči na chalupe fotorecept
Foto: sracz
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe. Zobraziť celý popisUšetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe. Preto aj tento jednoduchý, rýchly a chutný recept z našej kuchyne. Tajomstvo varenia spočíva, teda aspoň pre mňa, pre koho varíš a čo okrem potrebných surovín, vždy po ruke máš! … a to je vždy a všade tvoje srdce, podporované nehou duše. Niekomu môžeš dať kvapku vody a bude si Ťa vážiť celý život, iným ľuďom aj celý oceán a budú ťa brať ako samozrejmosť!
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
5-6 ks (s kosťou a kožou) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
400-450 ml jemná |
|
400-450 ml strúhaný (eidam, údený oštiepok) |
|
3-4 strúčiky |
|
16-18 PL rozpustené |
|
Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
O čo menej ingrediencií, o to menej práce, ale „výsledné dielo“ s výbornou chuťou.
-
2
V pomocnom pekáči som zmiešal v pomere 1:1 strúhanku a nastrúhaný syr eidam, nechal som rozpustiť dve „štangličky“ masla.
-
3
Nadrobno som pokrájal strúčiky cesnaku (pokiaľ máte svoj domáci, stačia 3-4, ale tunajší, tzv. čínsky, stratil silu pri prekonávaní Pacifiku, preto som pokrájal o niečo naviac).
-
4
Potom som ho zmiešal s rozpusteným maslom.
-
5
Asi 1/3 masla s cesnakom som nalial na jemne osolené a čiernym korením ochutené kuracie stehná a „paličky“. Premiešal a nechal chvíľku postať na prepojenie chutí, než som rúru nechal vyhriať na 180 °C a olejom jemne vymastil jednorazový alumíniový pekáč.
-
6
Vzápätí som v strúhankovo_syrovej zmesi (keby som mal, tak neváham miesto syra použiť strúhaný oštiepok) bohato poobaľoval kúsky kuraciny a
-
7
rozložil ich v pekáči. Pooblieval druhou tretinou rozpusteného masla s cesnakom.
-
8
Vložil na 45 minút do vyhriatej rúry, v polčase som mäso kuchynskými kliešťami obrátil, pooblieval poslednou tretinou cesnakového masla a nechal ešte 45 minút dopiecť.
-
9
Upečené som nechal zo 5-7 minút odpočinúť.
-
10
Podával som so zemiakovou kašou a ľahkým zeleninovým šalátom (10-12 mm pásiky čerstvého Roma alebo ľadového šalátu, reďkovka, stonkový zeler, paprika hrubostenná, červená cibuľa, „baby“ paradajky, syr feta) a talianskou („na kolene“ pripravenou) bylinkovou zálievkou (150 ml kvalitného balzamikového octu, 2-3 PL extra panenského olivového oleja, po 2-3 KL sušenej bazalky, oregana, tymianu, po štipke soli a čerstvo mletého čierneho korenia - rozmixovať; pokiaľ máte po ruke čerstvé bylinky, výsledná chuť šalátu je o 147 % lepšia). Dobrú chuť aj Vám priatelia!
-
11
Hlavné je, veriť sebe!
Mačkovité šelmy sú rozkošné. :)