Kuracie mäso
Kuracie mäso

Kurča v pekáči na chalupe fotorecept

sracz - fotkasracz, 14. mája 2023
Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept)
Foto: sracz

Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe. Zobraziť celý popisUšetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe. Preto aj tento jednoduchý, rýchly a chutný recept z našej kuchyne. Tajomstvo varenia spočíva, teda aspoň pre mňa, pre koho varíš a čo okrem potrebných surovín, vždy po ruke máš! … a to je vždy a všade tvoje srdce, podporované nehou duše. Niekomu môžeš dať kvapku vody a bude si Ťa vážiť celý život, iným ľuďom aj celý oceán a budú ťa brať ako samozrejmosť!

2-4
porcie
15 minút
príprava
100-120 minút
na 180 °C

Suroviny

5-6 ks (s kosťou a kožou)
podľa chuti
podľa chuti
400-450 ml jemná
400-450 ml strúhaný (eidam, údený oštiepok)
3-4 strúčiky
16-18 PL rozpustené
Príloha:




Postup

  1. 1

    O čo menej ingrediencií, o to menej práce, ale „výsledné dielo“ s výbornou chuťou.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V pomocnom pekáči som zmiešal v pomere 1:1 strúhanku a nastrúhaný syr eidam, nechal som rozpustiť dve „štangličky“ masla.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrobno som pokrájal strúčiky cesnaku (pokiaľ máte svoj domáci, stačia 3-4, ale tunajší, tzv. čínsky, stratil silu pri prekonávaní Pacifiku, preto som pokrájal o niečo naviac).

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ho zmiešal s rozpusteným maslom.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi 1/3 masla s cesnakom som nalial na jemne osolené a čiernym korením ochutené kuracie stehná a „paličky“. Premiešal a nechal chvíľku postať na prepojenie chutí, než som rúru nechal vyhriať na 180 °C a olejom jemne vymastil jednorazový alumíniový pekáč.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vzápätí som v strúhankovo_syrovej zmesi (keby som mal, tak neváham miesto syra použiť strúhaný oštiepok) bohato poobaľoval kúsky kuraciny a

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rozložil ich v pekáči. Pooblieval druhou tretinou rozpusteného masla s cesnakom.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vložil na 45 minút do vyhriatej rúry, v polčase som mäso kuchynskými kliešťami obrátil, pooblieval poslednou tretinou cesnakového masla a nechal ešte 45 minút dopiecť.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečené som nechal zo 5-7 minút odpočinúť.

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Podával som so zemiakovou kašou a ľahkým zeleninovým šalátom (10-12 mm pásiky čerstvého Roma alebo ľadového šalátu, reďkovka, stonkový zeler, paprika hrubostenná, červená cibuľa, „baby“ paradajky, syr feta) a talianskou („na kolene“ pripravenou) bylinkovou zálievkou (150 ml kvalitného balzamikového octu, 2-3 PL extra panenského olivového oleja, po 2-3 KL sušenej bazalky, oregana, tymianu, po štipke soli a čerstvo mletého čierneho korenia - rozmixovať; pokiaľ máte po ruke čerstvé bylinky, výsledná chuť šalátu je o 147 % lepšia). Dobrú chuť aj Vám priatelia!

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hlavné je, veriť sebe!

    Kurča v pekáči na chalupe (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

farbuska
Recept sa mi pozdáva a najbližšie ho vyskúšam. Syr v tom obale sa neroztekal?
Mačkovité šelmy sú rozkošné. :)
1x sracz
kikusiatko1507
Dnes sme mali na obed toto skvelé jedlo - v originálnej verzii i v bezlepkovej a bezlaktozovej forme pre dceru. Ďakujeme @Sracz. Určite sme ho nerobili posledný krát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia