Bravčové plece s párkami a sušenými hubami fotorecept
Foto: helena10
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece nakrájané na kocky. Za stáleho miešania mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo.
- 2
Keď pustí šťavu, prikryjeme ho a dusíme. Ochutíme soľou a koreninami podľa vlastnej chuti. Vlejeme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené vopred. Občas premiešame. Podľa potreby podlievame trochou vody.
- 3
Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme vodu a na masti opražíme 1,5 lyžice hladkej múky. Zalejeme primeraným množstvom vody, aby šťava mala hustotu, akú chceme.
- 4
K dusenému pliecku pridáme na kolieska nakrájané párky, miešame a chvíľu varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme lyžicu masla, aby sa roztopilo. Ochutnáme, dochutíme a odstavíme.
- 5
Koštovka bola s čerstvým pečivom. Ako príloha budú varené zemiaky alebo cestoviny.
Tiež bravčové mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu