Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové plece s párkami a sušenými hubami fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 31. mája 2023
Bravčové plece s párkami a sušenými hubami (fotorecept)
Foto: helena10

Suroviny

1,2 kg
 (z mlynčeka)




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece nakrájané na kocky. Za stáleho miešania mäso sprudka orestujeme, aby sa zatiahlo.

  2. 2

    Keď pustí šťavu, prikryjeme ho a dusíme. Ochutíme soľou a koreninami podľa vlastnej chuti. Vlejeme huby aj s vodou, v ktorej boli namočené vopred. Občas premiešame. Podľa potreby podlievame trochou vody.

    Bravčové plece s párkami a sušenými hubami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso takmer mäkké, vydusíme vodu a na masti opražíme 1,5 lyžice hladkej múky. Zalejeme primeraným množstvom vody, aby šťava mala hustotu, akú chceme.

  4. 4

    K dusenému pliecku pridáme na kolieska nakrájané párky, miešame a chvíľu varíme. Keď je mäso mäkké, pridáme lyžicu masla, aby sa roztopilo. Ochutnáme, dochutíme a odstavíme.

    Bravčové plece s párkami a sušenými hubami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koštovka bola s čerstvým pečivom. Ako príloha budú varené zemiaky alebo cestoviny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia