Bravčová roláda
Bravčová roláda

Bravčová rolka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 2. apríla 2023
Bravčová rolka (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný jednoduchý recept na nedeľný obed.

4
porcie
25 minút
príprava
55-60 minút
na 190 °C

Suroviny

800-900 g
podľa chuti
podľa chuti
 plátky
Náplň:
3-4 ks
1 ks stredná
 (v náleve)
 (v náleve)
300 ml




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme naklepeme tĺčikom na väčší plát. Pripravíme suroviny na náplň. Z vajíčok, nakrájanej cibule, trochy oleja, soli a korenia urobíme praženicu, do ktorej vmiešame zmes hrášok, mrkva v náleve (foto je naopak).

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso okoreníme mletým čiernym korením, osolíme. Na mäso rozložíme plátky slaniny, na ktorú uložíme praženicu.

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso zrolujeme, spevníme ihlami alebo niťou, viď foto.

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do zapekacej misy dáme trocha oleja alebo masti a pokrájame nadrobno cibuľu. Mäsovú roládu zo všetkých strán prudko opečieme a vyberieme na tanier. Vo výpeku orestujeme do sklovita cibuľu.

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Roládu vložíme do zapekacej misy, pridáme zvyšok mrkvy a hrášku, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme alobalom.

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 55-60 minút, občas podlejeme výpekom. Po upečení odstránime ihly alebo niť a roládu pokrájame. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.

    Bravčová rolka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu