Bravčová rolka fotorecept
Foto: olinecka
Výborný jednoduchý recept na nedeľný obed.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
800-900 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
plátky |
|
Náplň: | |
3-4 ks |
|
1 ks stredná |
|
(v náleve) |
|
(v náleve) |
|
|
|
|
|
|
|
300 ml |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme naklepeme tĺčikom na väčší plát. Pripravíme suroviny na náplň. Z vajíčok, nakrájanej cibule, trochy oleja, soli a korenia urobíme praženicu, do ktorej vmiešame zmes hrášok, mrkva v náleve (foto je naopak).
-
2
Mäso okoreníme mletým čiernym korením, osolíme. Na mäso rozložíme plátky slaniny, na ktorú uložíme praženicu.
-
3
Mäso zrolujeme, spevníme ihlami alebo niťou, viď foto.
-
4
Do zapekacej misy dáme trocha oleja alebo masti a pokrájame nadrobno cibuľu. Mäsovú roládu zo všetkých strán prudko opečieme a vyberieme na tanier. Vo výpeku orestujeme do sklovita cibuľu.
-
5
Roládu vložíme do zapekacej misy, pridáme zvyšok mrkvy a hrášku, podlejeme vývarom alebo teplou vodou, zakryjeme alobalom.
-
6
Rúru predhrejeme 190 stupňov a pečieme 55-60 minút, občas podlejeme výpekom. Po upečení odstránime ihly alebo niť a roládu pokrájame. Podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.
Diskusia k receptu