Zajačie fašírky
Zajačie fašírky

Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru fotorecept

veronika1999 - bez fotkyveronika1999, 2. mája 2023

Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto chutné karbonátky!

Suroviny

 (uvarené z vývaru)
 (uvarená z vývaru)
1 ks
1/2 ks
3 strúčiky
1 krajec (namočený)
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäsko z uvareného zajačieho stehna oberieme, nožom na drobno pokrájame a vysypeme do misy, kde budeme dávať všetky ďalšie suroviny.

    Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vidličkou popučíme uvarenú zeleninu (ja som mala mrkvu, petržlen a zeler). Zeleninu pridáme k mäsu.

    Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vajíčko, múku, strúhanku, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a koreninami.

  4. 4

    Varechou premiešame a následne ešte rukou rozmágame obsah v mise :D

    Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zo zmesi tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji (môžete aj na bravčovej masti).

    Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ukladáme na tácku s kuchynskou utierkou, aby prebytočná masť stiekla do servítky. Podávame s opekanými zemiakmi alebo kašou s tzatziky dipom. Hotovo, dobrú chuť 😋

    Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia