Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru fotorecept
Foto: veronika1999
Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto chutné karbonátky!
Suroviny
(uvarené z vývaru) |
|
(uvarená z vývaru) |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
3 strúčiky |
|
1 krajec (namočený) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Mäsko z uvareného zajačieho stehna oberieme, nožom na drobno pokrájame a vysypeme do misy, kde budeme dávať všetky ďalšie suroviny.
-
2
Vidličkou popučíme uvarenú zeleninu (ja som mala mrkvu, petržlen a zeler). Zeleninu pridáme k mäsu.
-
3
Pridáme vajíčko, múku, strúhanku, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a koreninami.
- 4
Varechou premiešame a následne ešte rukou rozmágame obsah v mise :D
- 5
Zo zmesi tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji (môžete aj na bravčovej masti).
- 6
Ukladáme na tácku s kuchynskou utierkou, aby prebytočná masť stiekla do servítky. Podávame s opekanými zemiakmi alebo kašou s tzatziky dipom. Hotovo, dobrú chuť 😋
- 4
Nie,sú veľmi dobre také vláčne tým že tam je aj tá varená zelenina