Špenátové halušky s vajcom fotorecept
Foto: kukulienka71
Keď som dnes na trhu uvidela čerstvučký, krásne urastený hlávkový šalát, o obede bolo hneď rozhodnuté.
porcie
príprava
Postup
-
1
Špenátovè halušky občas robievam ako prílohu k mäsu na šťave. Teraz som ich povýšila a aj keď mám zasiaty špenát, mrazený je poruke skoro vždy a porciovaný je veľmi praktický. Tri porcie som osolila a zaliala trochou teplej vody, aby povolil. Zatiaľ som rozobrala na listy a umyla hlávkový šalát.
-
2
Postavila som variť vodu do hrnca. K špenátu som pridala vajce, soľ a premiešala tyčovým mixérom. Dnes som tam primiešala aj jeden posekaný list medvedieho cesnaku. Množstvo múky je orientačné, vodou sa dá korigovať hustota cesta.
-
3
Halušky som potom týmto pomocníkom nahádzala do vriacej vody a za občasného premiešania nechala uvariť. Kým sa varia, rýchlo urobím nálev na šalát: v hrnčeku vody rozpustím 2 PL cukru a prilejem ocot podľa chuti. Babka zvykla tento nálev zvariť ale potom bol šalát mľandravý, už ho tak nemám rada.
-
4
Scedené a prepláchnuté halušky som nechala odkvapkať v cedníku. Na panvici som na rozohriatej masti urobila z rozmiešaných a osolených vajec mäkkú praženicu. Na jar sú vajíčka, hlavne domáce, veľmi chutné, tieto boli aj veľmi veľké. Minule som prišla na to, že sa mi lepšie vyšľahajú vajcia polievkovou lyžicou :-) Vajcia vždy robím zvlášť a následne k nim primiešam odkvapkané halušky.
-
5
Ak treba, ešte dosolím. Takto čerstvo je to najväčšia jarná dobrota, ak mi dáte zapravdu.
-
6
A tu ešte fotka medvedieho cesnaku a šťaveľa - šóšky. Bude aj prívarok veru😉
Diskusia k receptu