Výborné šišky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 11. marca 2023
Výborné šišky (fotorecept)
Foto: olinecka

Určite sa oplatí upiecť túto jednoduchú dobrotu. Šišky sú nadýchané, voňavé a prekvapia chuťou.

22 ks
porcií
40-45 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
400 g
200 g
300 ml vlažné
1 bal. (na 500 g múky)
1 bal.
3 kopcovité PL (preosiaty)
6 ks
100 g čerstvé rozpustené
1 ČL
Okrem toho:
podľa potreby (na vysmážanie)
 (marhuľový, jahodový alebo lekvár)
 (na posypanie)
 (na posypanie)

Online leták

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hladkú a polohrubú múku preosejeme, pridáme sušené droždie, vlažné mlieko, všetko premiešame. Pridáme preosiaty práškový a vanilínový cukor, soľ, rozpustené maslo a žĺtky (z bielkov budú pavlovky). Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme necháme na teplom mieste kysnúť.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky. Zakryjeme ich utierkou necháme 15 minút nakysnúť.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Olej rozpálime. Na každej šiške prstom urobíme jamku, neurobíme dierku!!!! Vysmážame z oboch strán (najprv jamkou nadol) 3-4 minúty do zlatista. Upečené uložíme na papierovú utierku odkvapkať od oleja. Hotové posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Pred podávaním pridáme džem alebo lekvár. Dobrú chuť.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z bielkov, ktoré ostali... upečené Pavlovky.

    Výborné šišky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sobon
Velmi pekne, urcite su vyborne ked tam ide 6 zltkov, o tom nepochybujem😊