Foto: olinecka
Určite sa oplatí upiecť túto jednoduchú dobrotu. Šišky sú nadýchané, voňavé a prekvapia chuťou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
200 g |
|
300 ml vlažné |
|
1 bal. (na 500 g múky) |
|
1 bal. |
|
3 kopcovité PL (preosiaty) |
|
6 ks |
|
100 g čerstvé rozpustené |
|
1 ČL |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby (na vysmážanie) |
|
(marhuľový, jahodový alebo lekvár) |
|
(na posypanie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Hladkú a polohrubú múku preosejeme, pridáme sušené droždie, vlažné mlieko, všetko premiešame. Pridáme preosiaty práškový a vanilínový cukor, soľ, rozpustené maslo a žĺtky (z bielkov budú pavlovky). Vymiesime hladké cesto, ktoré zakryjeme necháme na teplom mieste kysnúť.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky. Zakryjeme ich utierkou necháme 15 minút nakysnúť.
-
5
Olej rozpálime. Na každej šiške prstom urobíme jamku, neurobíme dierku!!!! Vysmážame z oboch strán (najprv jamkou nadol) 3-4 minúty do zlatista. Upečené uložíme na papierovú utierku odkvapkať od oleja. Hotové posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Pred podávaním pridáme džem alebo lekvár. Dobrú chuť.
-
6
Z bielkov, ktoré ostali... upečené Pavlovky.
Som rada, že sa recept páči ďakujem za nahliadnutie receptu.
Ďakujem veľmi pekne som rada že recept zaujal.
Naozajstná dobrota.