Bravčové karé
Bravčové karé

Bravčové karé s ovocím a syrom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 23. apríla 2023
Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept)
Foto: olinecka

Výborný rýchly obed, večera.

5
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

5 plátkov
100 g
podľa potreby (ananás, broskyne, marhule)
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme pokrájame na plátky, ktoré naklepeme tĺčikom z oboch strán. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa chuti. Boky narežeme, aby sa mäso neskrúcalo.

    Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý plátok mäsa obalíme z jednej strany v múke. Krátko osmažíme na oleji z oboch strán a preložíme na pekáč alebo plech. Na plátky mäsa uložíme ovocie, u mňa to bol tekvicový kompót na spôsob ananásu. Položíme plátok šunky a syra.

    Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vývarom alebo teplou vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C, pečieme 25-30 minút.

    Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení podávame s ryžou, pečenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré, dobrú chuť.

    Bravčové karé s ovocím a syrom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kuko95
To si pamätám zo školskej jedálne ..akurát to boli vždy kuracie prsia ...pekná klasika