Šalát z červenej šošovice s tarhoňou a mungo klíčkami
Mungo klíčky sú potravinou bohatou na vitamíny, minerály aj vlákninu. V našich končinách nie sú...
Kuracie placky
Tento recept je ideálny ak máte doma málo mäsa a potrebujete rýchlo pripraviť chutné jedlo pre viac...
Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...
Škoricové klbká
Máte radi škoricu? Potom vyskúšajte toto vianočné drobné pečivo. Určite vám zachutí.
Klobásová zmes v pohári
Klobásová zmes v pohári - čo viac si priať napríklad na chate, na výlete alebo doma,...
Koláčiky s orechovým snehom
Predvianočný čas je u nás rozvoňaný. Čím? Predsa vianočným pečivom. Bez neho Vianoce byť nemôžu....
Linecké pečivo
Z muky, masla, cukru a žĺtkov vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinku odležať v chladničke....
Jednohubky z lístkového cesta
Neudávam presné množstvo surovín, keďže párky a syry môžu mať rôznu dĺžku.
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Halušky ako príloha
Tieto halušky su univerzálne, jednoduché a použiteľné k mäsu, soté, gulášu, ale aj...
Perníková roláda s kokosovým krémom
Perníkové cesto a krém z kokosu. Aktuálna roláda na blížiace sa sviatky, určite poteší...
Pórový šalát
Šaláty sú vhodným jedlom po celý rok. Suroviny môžeme rôzne kombinovať a obmieňať podľa sezóny...
Ryba zapečená so zeleninou a kuskusom
Spojenie rýb, ktoré sa u nás používajú oddávna, so surovinou relatívne novou - kuskusom, ...
Kapia v sladkokyslom náleve
To je recept na kapiu bez oleja.
Čertove hrudky
Recept pochádza z knižky Recepty starej mamy. Nepečené hrudky sú čertovsky rumové, tie naše staré...
Strúhané jablká na zimu
Jablká, ktoré nie sú vhodné na uskladnenie, pripravím takto a v zime sú v špajze...
Toasty s volským okom
Aj toasty sa dajú pripraviť netradične. V tomto prevedení sa hodia aj ako pohostenie pre návštevu....
Obrátený hruškový koláč
Šťavnatý hruškový koláč plný kakaa a voňavého perníkového korenia si s nami ľahko upečiete podľa nášho fotopostupu....
Farebné bedle
Mnoho ľudí bedle nezbiera a ak, tak ich iba vyprážajú. Ale z bedlí sa dá...
Kapustový prívarok s bravčovým karé
Pre milovníkov prívarkov odporúčam pripraviť na obed alebo večeru.
Hubová polievka
Keď rastú, tak je to fajn. Pochutnáme si na nich v akejkoľvek podobe. Že...
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
Neťahaná jablková štrúdľa
Kto si netrúfa na ťahanú štrúdľu. Táto je od ťahanej na nerozoznanie.