Retro čokoládová roláda fotorecept
Táto roláda bola kedysi hitom v každej domácnosti pri rodinných oslavách, na svadbách aj v cukrárňach. Myslím, že bude mať úspech aj teraz, Zobraziť celý popisTáto roláda bola kedysi hitom v každej domácnosti pri rodinných oslavách, na svadbách aj v cukrárňach. Myslím, že bude mať úspech aj teraz, poteší svojou chuťou.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
štipka |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
3 PL vlažná |
|
6 PL |
|
Čokoládová plnka: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g (alebo horká na varenie) |
|
200 g čerstvé zmäknuté |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo malinový) |
|
Čokoládová poleva: | |
150 ml (33 %) |
|
150 g (alebo horká na varenie) |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, pridáme vanilínový cukor, po lyžiciach zašľaháme kryštálový cukor. Mixérom šľaháme na najvyššom stupni pokiaľ sa cukor nerozpustí. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky a vlažnú vodu.
-
2
Varechou vmiešame preosiatu múku. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 18-20 minút. Po upečení za horúca zrolujeme a necháme vychladnúť.
-
3
Plnka čokoládová: Nasekanú čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom šľaháme do hustej peny. Misu dáme na vodný kúpeľ a šľaháme mixérom do zhustnutia. Stiahneme z kúpeľa, vmiešame rozpustenú čokoládu a necháme vychladnúť. Spojíme s maslom vymiešaným do hladka.
-
4
Vychladnutý korpus opatrne rozvinieme potrieme džemom a navrstvíme plnku. Pomocou papiera zrolujeme, papier odstránime a roládu dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Pripravíme čokoládovú polevu: Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), vmiešame nasekanú čokoládu a miešame do hladka pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Polejeme roládu.
Pekný recept, taký ozaj retro 😊
Ďakujem krásne za príjemný komentár,ktorý potešil.