Placky z ovsených vločiek ako tortilly fotorecept
Chcete ísť na výlet alebo potrebujete niečo vhodné na rýchle občerstvenie a doma nemáte žiadne pečivo? Nevadí, ak máte ovsené vločky, máte vyhraté. Zobraziť celý popisChcete ísť na výlet alebo potrebujete niečo vhodné na rýchle občerstvenie a doma nemáte žiadne pečivo? Nevadí, ak máte ovsené vločky, máte vyhraté. Stačia vám skutočne iba vločky a voda.
porcie
príprava
Postup
-
1
V tomto recepte je veľmi dôležité dodržať pomer oboch surovín 1:1. Preto odmeriavame rovnakým hrnčekom. Odmeriame 1 hrnček vločiek a jeden hrnček vody a dobre rozmixujeme.
-
2
Osolíme podľa svojej chuti (berieme do úvahy, že placky budeme plniť aj osolenými surovinami). Necháme 15 minút postáť, aby vločky nabobtnali.
-
3
Potom pečieme placky na suchej panvici veľkosti tortíll, alebo menšie, podľa vôle. Naberieme cesto naberačkou, dáme do stredu panvice a hneď spodom naberačky krúživým pohybom rozotrieme na placku hrúbky ako tortilla. Netreba teflónovú panvicu, placky sa neprichytia ani na obyčajnej panvici. Pečieme na strednej teplote. Keď sa placka odlepí od panvice, otočíme ju a opečieme z druhej strany.
-
4
Placky plníme ako klasické tortilly, použijeme všetko podľa chuti a poskladáme.
-
5
Placky prehneme a ak ich berieme zo sebou von, zabalíme do alobalu.
Diskusia k receptu