Pink BeBe nepečený cheesecake fotorecept

Foto: helena10
Fajnový nepečený dezert podľa chutí mojej dcéry, ja som asistovala. Krém je svetloružový od ríbezľového džemu, na fotke to nie je vidieť.
Suroviny
Sušienkový základ: | |
280 g |
|
140 g |
|
Krém tvarohový: | |
500 g (Babička) |
|
250 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
3-4 PL domáci |
|
1/2 bal. |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
200 g (Sabi) |
|
3 ČL domáci |
|
Na zdobenie: | |
nasekané |
|
nasekaný |
|
Postup
-
1
Základ tvorí vymiešané rozpustené maslo a nadrvené sušienky, ktoré sú natlačené na dno tortovej formy s priemerom 22 cm. Iba dno je vystlané papierom na pečenie, boky trochu potreté maslom. Odložíme do chladu, aby základ stuhol.
-
2
Na krém vyšľaháme mascarpone s nátierkou, cukrami, džemom a tvaroh pridávame po častiach. Kontrolujeme hustotu krému. Vymiešaný krém dáme na stuhnutý sušienkový základ, ktorý bol trochu natretý ríbezľovým džemom. Opäť necháme v chlade stuhnúť.
-
3
Navrch krému dáme čoko-jogurtovú polevu - tiež s ovocným nádychom. Nad vodným kúpeľom rozpustíme a vymiešame čokolády, olej a dáme dole. Potom primiešame do polevy džem a jogurt. Polevu hneď natierame na krém.
-
4
Posýpka čiskejku je z nasekaných mandľových lupienkov a marcipánu. Po pobyte v chlade nakrájame.
Diskusia k receptu