![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bratislavské bravčové pliecko
Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obed z kuchty
Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový zázrak na chrípku
Rýchly recept na zeleninovú polievku, keď na človeka niečo lezie.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninová polievka
Pre veľkých aj malých milovníkov polievok, prekvapí svojou chuťou.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Výborný obed z jedného pekáča
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky s údeným lososom
Dobrota nielen pre návštevu. Teplé alebo studené, vždy vyprovokujú pár kladných komentárov…...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sladko-kyslé kuracie kúsky
Jedno z najpopulárnejších a najobľúbenejších čínskych jedál.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové buchty s pridaním oleja a masla
Tieto buchty som robila s pridaním oleja a masla a z dvoch druhov múky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový šalát s kurkumovou zálievkou
Zemiakových šalátov je veľmi veľa druhov. Zmenu urobí aj kurkuma, ktorá sa u nás používa čoraz častejšie. A oprávnene....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mexické tortily
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme ju na olivovom oleji. Pridáme mleté mäso, podlejeme trochou vody...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ostré mäso na hriankach
Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...