Kuracie fašírky
Kuracie fašírky

Fašírky z mletého kuracieho mäsa fotorecept

kitchenguru - bez fotkykitchenguru, 12. júna 2024

Suroviny

160 g
1 ks
4 strúčiky
1/2 KL
1 KL
1 PL
2 ks
1 PL
1/2 PL
1/2 KL
2 PL
na vyprážanie:
cca 80-100 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a umyjeme. Vložíme do mixéra s čepeľou/čepeľami a pomixujeme. Pomixované mäso a cibuľu a cesnak dáme do misy a pridáme vajíčka, soľ, majorán, korenie, papriku, rascu a nakoniec strúhanku. Keďže kuracie mäso je suchšie pridáme do zmesi aj olej.

    Fašírky z mletého kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu premiešame.

    Fašírky z mletého kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vznikne nám zmes, z ktorej budeme lyžicou robiť fašírky. Fašírky (cca 7ks) vysmažíme na rozpálenom oleji pod pokrievkou z oboch strán tak aby sa nepripiekli na strednom stupni ohrevu.

    Fašírky z mletého kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prebytok oleja osušíme servítku a podávame s pečivom alebo zemiakmi.

    Fašírky z mletého kuracieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia