Fašírky z mletého kuracieho mäsa fotorecept
Foto: kitchenguru
Suroviny
160 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
1/2 KL |
|
2 PL |
|
na vyprážanie: | |
cca 80-100 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a umyjeme. Vložíme do mixéra s čepeľou/čepeľami a pomixujeme. Pomixované mäso a cibuľu a cesnak dáme do misy a pridáme vajíčka, soľ, majorán, korenie, papriku, rascu a nakoniec strúhanku. Keďže kuracie mäso je suchšie pridáme do zmesi aj olej.
-
2
Všetko spolu premiešame.
-
3
Vznikne nám zmes, z ktorej budeme lyžicou robiť fašírky. Fašírky (cca 7ks) vysmažíme na rozpálenom oleji pod pokrievkou z oboch strán tak aby sa nepripiekli na strednom stupni ohrevu.
-
4
Prebytok oleja osušíme servítku a podávame s pečivom alebo zemiakmi.
Diskusia k receptu