Ryžová polievka so špargľou a hráškom fotorecept
Foto: tejaja
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je dobrý.
4-6
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé.
-
2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
-
3
Pridáme ryžu a strúhanú citrónovú kôru a restujeme za stáleho miešania asi 2 minúty.
-
4
Potom zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme asi 15 minút.
-
5
Vložíme nakrájanú špargľu, muškátový kvet a povaríme 10 minút. Ak ryža príliš nabobtnala a vidíme, že polievka bude veľmi hustá, dolejeme ešte vriacu vodu pri pridaní špargle.
-
6
Nakoniec pridáme hrášok a asi 5 minút povaríme.
-
7
Na tanieri polievku posypeme strúhaným syrom a ihneď podávame.
Diskusia k receptu