Cibuľovo-zemiakový nákyp fotorecept
Foto: tejaja
Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, tak ho odvtedy občas pripravujem.
4
porcie
porcie
15 (+ varenie zemiak minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme vopred v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.
- 2
Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska narezanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.
- 3
Do vymasteného pekáča dáme polovicu cibule.
- 4
Na cibuľu uložíme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov.
- 5
Posypeme polovicou na kocky nakrájaného plátkového syra.
- 6
Opäť dáme zvyšok cibule, plátkov zemiakov a zvyšný na kocky narezaný syr.
- 7
Smotanu rozmiešame s korením a soľou a zemiaky zalejeme.
- 8
Pečieme na 180 °C dozlata.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...je na stole.