Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Cibuľovo-zemiakový nákyp fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 23. mája 2024
Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept)
Foto: tejaja

Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, tak ho odvtedy občas pripravujem.

4
porcie
15 (+ varenie zemiak minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 g
2 PL
2 strúčiky
2 dl
200 g plátkový




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme vopred v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Na oleji orestujeme dosklovita na kolieska narezanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vymasteného pekáča dáme polovicu cibule.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cibuľu uložíme polovicu na kolieska nakrájaných zemiakov.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme polovicou na kocky nakrájaného plátkového syra.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opäť dáme zvyšok cibule, plátkov zemiakov a zvyšný na kocky narezaný syr.

  7. 7

    Smotanu rozmiešame s korením a soľou a zemiaky zalejeme.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme na 180 °C dozlata.

    Cibuľovo-zemiakový nákyp (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

farbuska
Misa čerstvého zeleninového šalátu k tomu a skvelé jedlo na stole.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia