Výborný obed z jedného pekáča fotorecept
Suroviny
| 400 g mleté |
|
| 1 ks |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 200 ml |
|
| 200 g mrazená (mrkva, kukurica, hrášok) |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
|
|
|
| Zemiakové pyré: | |
| 400 g |
|
| 50 g |
|
| 80 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté mäso a restujeme spolu. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľu varíme a nakoniec vsypeme zamrznutú zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, korením a hotové odstavíme.
-
2
Zemiaky očistíme, narežeme na kocky a uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov následne pripravíme pyré s pridaním masla a mlieka. Podľa chuti osolíme.
- 3
Na dno nádoby na pečenie dáme pripravené mäso, na mäso nastrúhame goudu a prekryjeme zemiakovým pyré. Pečieme na 200 C asi 20 minút.
- 3









Diskusia k receptu