Teľacie mäso
Teľacie mäso

Výborný obed z jedného pekáča fotorecept

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 12. júna 2024

Suroviny

400 g mleté
1 ks
2-3 strúčiky
200 ml
200 g mrazená (mrkva, kukurica, hrášok)
150 g
Zemiakové pyré:
400 g
50 g
80 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a chvíľu orestujeme na troche oleja. Po pár minútach pridáme mleté mäso a restujeme spolu. Podľa potreby podlejeme trochou vody a pridáme paradajkový pretlak. Chvíľu varíme a nakoniec vsypeme zamrznutú zeleninovú zmes. Ochutíme soľou, korením a hotové odstavíme.

    Výborný obed z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme, narežeme na kocky a uvaríme v osolenej vode. Z uvarených zemiakov následne pripravíme pyré s pridaním masla a mlieka. Podľa chuti osolíme.

  3. 3

    Na dno nádoby na pečenie dáme pripravené mäso, na mäso nastrúhame goudu a prekryjeme zemiakovým pyré. Pečieme na 200 C asi 20 minút.

    Výborný obed z jedného pekáča (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia