Paštétky z lístkového cesta plnené penou z kuracieho mäsa

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 2. februára 2022     Dĺžka videa: 4 minúty 4 sekundy.

Foto a video: TV Varecha

Zaujímavá kombinácia kuracieho mäsa a pomaranča v krásnych slaných chuťovkách v podaní Anežky Kvietkovej, učiteľky praktických odborných predmetov.

Suroviny

Lístkové paštétky:
1 bal. (rozvaľkaný plát)
1 ks (na potretie)
Kuracia pena:
400 g
1 ks malá
150 g
3 ks
1 ks
5 PL
Na ozdobu:
6-10 ks
1 ks

Postup

  1. 1

    Kuracie mäso uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali celé čierne a nové korenie a celú cibuľu.

  2. 2

    Slepačie vajíčka uvaríme v osolenej vode natvrdo. Z uvarených olúpaných vajec vyberieme žĺtky, ktoré roztlačíme. Bielky nepoužijeme. Samostatne uvaríme v osolenej vode aj prepeličie vajíčka (varia sa len 2 minúty). Použijeme ich nakoniec na ozdobenie.

  3. 3

    Lístkové paštétky: Z lístkového cesta vykrajujeme formičkou rôzne tvary. Vždy po páre, pričom do jedného kúsku vykrojíme otvor (výkrojky zo stredu môžeme upiecť tiež ako mini lístkové pagáčiky). Plné kúsky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, okraje potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý opatrne priložíme vykrojené cesto s otvorom v strede. Tiež potrieme vajíčkom. Upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C na 10-15 minút.

  4. 4

    Kuracia pena: Do nádoby vložíme maslo, ktoré vyšľaháme do peny. Pridáme pomleté alebo rozmixované uvarené kuracie mäso, roztlačené vaječné žĺtky, šťavu z 1 pomaranča, majolenku a dochutíme soľou a korením. Zmes vymiešame a necháme chvíľu odstáť.

  5. 5

    Pripravený krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a naplníme upečené vychladnuté lístkové paštétky. Ozdobíme uvarenými prepeličími vajíčkami, rukolou a kúskami pomaranča. Podávame ako predjedlo alebo chuťovku k vínu.




Diskusia k pôvodnému textovému receptu

Komentáre k receptu