
Overená metóda z Ázie:
Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje
Žiadne odmerky, vyskúšajte jednoduchý spôsob merania vody, ktorý zachráni každú ryžu!

Dobré kombinácie:
Čo dezert, to iný čaj. Ako vybrať ten najvhodnejší k štrúdli či medovníkom?
Párovanie vína s jedlom nie je nič neobvyklé. Ale viete, že isté pravidlá platia, ...

Svätomartinská tradícia:
9 zásadných krokov pre dokonalú pečenú hus
Ak hus upečiete správne, výsledkom bude jemné, mäkké mäsko s chrumkavou kožou navrchu. Pomôžeme...
00:20
Video:
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd
Čistenie tyčového mixéra nemusí byť boj....

Pečie celé Slovensko:
Na rade sú lokše, buchty a medovníky, babičkine dobroty, ktoré milujú celé generácie
Dnes to v pekárskej šou bude voňať spomienkami na tie najlepšie recepty našich starým mám.

Toto s ňou urobte:
Prekáža vám štipľavá chuť surovej cibule? Vyskúšajte jednoduchý trik a hneď bude jemnejšia
Surová cibuľa je súčasťou rôznych šalátov, nátierok či sendvičov. Mnohým však jej ostrosť veľmi nelahodí....

Tajná zbraň:
8 dôvodov, prečo použiť pivo pri varení a pečení. Toto dokáže s mäsom aj koláčmi
Skúsení kuchári na účinky piva v jedlách, ale aj dezertoch nedajú dopustiť....

Domáce hody:
Ako na pečenú kačku s lokšami? Toto vám radí šéfkuchár
Na jeseň sú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na kačacie hody zavalené hosťami. Tak prečo si podobnú hostinu nespraviť doma?...

Rady našej redaktorky:
Ako som sa po rokoch konečne naučila robiť ťahanú štrúdľu
Ani po viacerých nezdarených pokusoch o ukážkovú ťahanú štrúdľu sa naša kolegyňa Jarka nevzdala....

Trojobal kreatívne:
Máte radi chrumkavé? Stačia malé zmeny a vaše vyprážané rezne či zelenina poskočia o level vyššie
Múka, vajce a strúhanka, to je klasická kombinácia na obaľovanie....

Krehké koláče:
Galetka, crostata, tart... Čo je čo a v čom sa líšia?
Všetky sú pripravené z krehkého cesta a ideálne na jesenné pečenie....
00:31
Video:
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť
Ak sa vám na dne hrnca prichytila omáčka, nemusíte hneď zúfať, pretože nie je všetko...
00:53
Video:
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky!
Ak chcete krajce chleba pekne naservírovať, ale žiadny súci košík naň nemáte, skúste to takto....
00:20
Video:
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte
Vyskúšajte posýpku podobnú strúhanému parmezánu, ktorou si môžu cestoviny, šalát, polievku či nátierku dochutiť...
00:26
Video:
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma
Aby sa vytvarované kúsky z mletého mäsa rovnomerne a naraz upiekli alebo ugrilovali, treba, aby mali rovnakú veľkosť aj hrúbku. A to sa tvarovaním rukami často nepodarí....
00:36
Video:
Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu
Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?...
00:31
Video:
Chcete podávať šalát či tresku naozaj štýlovo? Spravte kornútiky z tortilových placiek
Pšeničné tortily sú skvelé na plnenie rôznymi surovinami, ale dajú sa využiť aj menej tradične.
00:31
Video:
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko
Umytie kuchynského sitka si často vyžaduje nekonečný prúd vody a kopec trpezlivosti. Skúste si zobrať na...
00:34
Video:
Papierové košíčky nie sú len na pečenie. Zachránia oblečenie aj váš nápoj. Neveríte?
Objavte nové možnosti, ako využiť cukrársku pomôcku, ktorú zvyčajne používame na šuhajdy či rôzne iné...
00:20
Video:
Ak chcete studený, ale nezriedený nápoj, použite namiesto kociek ľadu toto
Ak sa v lete radi osviežite vychladeným nápojom, ľad zabezpečí, že drink či limonáda vydržia dlhšie studené, ale zároveň ich aj zriedi....