Kuchynské rady a tipy

prazdny

Overená metóda z Ázie:
Koľko vody pridať k ryži, aby nebola tvrdá ani rozvarená? Tento trik s prstom zaručene funguje

Žiadne odmerky, vyskúšajte jednoduchý spôsob merania vody, ktorý zachráni každú ryžu!

prazdny

Dobré kombinácie:
Čo dezert, to iný čaj. Ako vybrať ten najvhodnejší k štrúdli či medovníkom?

Párovanie vína s jedlom nie je nič neobvyklé. Ale viete, že isté pravidlá platia, ...

prazdny

Svätomartinská tradícia:
9 zásadných krokov pre dokonalú pečenú hus

Ak hus upečiete správne, výsledkom bude jemné, mäkké mäsko s chrumkavou kožou navrchu. Pomôžeme...

prazdny

Pečie celé Slovensko:
Na rade sú lokše, buchty a medovníky, babičkine dobroty, ktoré milujú celé generácie

Dnes to v pekárskej šou bude voňať spomienkami na tie najlepšie recepty našich starým mám.

prazdny

Toto s ňou urobte:
Prekáža vám štipľavá chuť surovej cibule? Vyskúšajte jednoduchý trik a hneď bude jemnejšia

Surová cibuľa je súčasťou rôznych šalátov, nátierok či sendvičov. Mnohým však jej ostrosť veľmi nelahodí....

prazdny

Tajná zbraň:
8 dôvodov, prečo použiť pivo pri varení a pečení. Toto dokáže s mäsom aj koláčmi

Skúsení kuchári na účinky piva v jedlách, ale aj dezertoch nedajú dopustiť....

prazdny

Domáce hody:
Ako na pečenú kačku s lokšami? Toto vám radí šéfkuchár

Na jeseň sú reštaurácie, ktoré sa špecializujú na kačacie hody zavalené hosťami. Tak prečo si podobnú hostinu nespraviť doma?...

prazdny

Rady našej redaktorky:
Ako som sa po rokoch konečne naučila robiť ťahanú štrúdľu

Ani po viacerých nezdarených pokusoch o ukážkovú ťahanú štrúdľu sa naša kolegyňa Jarka nevzdala....

prazdny

Krehké koláče:
Galetka, crostata, tart... Čo je čo a v čom sa líšia?

Všetky sú pripravené z krehkého cesta a ideálne na jesenné pečenie....

prazdny 00:31

Video:
„Pošťastilo“ sa vám pripáliť omáčku? Takto ju ešte môžete zachrániť

Ak sa vám na dne hrnca prichytila omáčka, nemusíte hneď zúfať, pretože nie je všetko...

prazdny 00:53

Video:
Nemáte poruke košík na nakrájaný chlieb? Poskladajte si ho z utierky!

Ak chcete krajce chleba pekne naservírovať, ale žiadny súci košík naň nemáte, skúste to takto....

prazdny 00:20

Video:
Parmezán pre vegánov? Áno, takto jednoducho si ho urobíte

Vyskúšajte posýpku podobnú strúhanému parmezánu, ktorou si môžu cestoviny, šalát, polievku či nátierku dochutiť...

prazdny 00:26

Video:
Ako spraviť úhľadné, rovnako veľké fašírky či burgery? Túto pomôcku máte určite doma

Aby sa vytvarované kúsky z mletého mäsa rovnomerne a naraz upiekli alebo ugrilovali, treba, aby mali rovnakú veľkosť aj hrúbku. A to sa tvarovaním rukami často nepodarí....

prazdny 00:36

Video:
Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu

Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?...

prazdny 00:31

Video:
Chcete podávať šalát či tresku naozaj štýlovo? Spravte kornútiky z tortilových placiek

Pšeničné tortily sú skvelé na plnenie rôznymi surovinami, ale dajú sa využiť aj menej tradične.

prazdny 00:31

Video:
Super jednoduchý trik, ako šikovne umyť sitko

Umytie kuchynského sitka si často vyžaduje nekonečný prúd vody a kopec trpezlivosti. Skúste si zobrať na...

prazdny 00:34

Video:
Papierové košíčky nie sú len na pečenie. Zachránia oblečenie aj váš nápoj. Neveríte?

Objavte nové možnosti, ako využiť cukrársku pomôcku, ktorú zvyčajne používame na šuhajdy či rôzne iné...

prazdny 00:20

Video:
Ak chcete studený, ale nezriedený nápoj, použite namiesto kociek ľadu toto

Ak sa v lete radi osviežite vychladeným nápojom, ľad zabezpečí, že drink či limonáda vydržia dlhšie studené, ale zároveň ich aj zriedi....