Kuchynské rady a tipy

prazdny

Na presso zabudnite:
V káve sa veľmi nevyznáte a tak váhate, akú si objednať? Naša príručka vám napovie

Espresso, doppio, lungo, americano, macchiato, cappucino, flat white, caffé latte... Nápojový lístok v kaviarni nemá konca....

prazdny

Dobre vedieť:
Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?

Majonéza patrí k potravinám, pri ktorých treba byť ostražitý, pretože je citlivá na pokazenie....

prazdny

Tajný trik cukrárov:
Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!

Ingrediencia, ktorú zvyčajne používame do slaných jedál dokáže vylepšiť aj sladké dezerty....

prazdny

Aby to vyšlo:
Zlá skúsenosť s roztápaním bielej čokolády? Môže za to nesprávny druh alebo spôsob, akým ste to robili

Biela čokoláda je pri rozpúšťaní oveľa háklivejšia než jej tmavé sestry. Ako dosiahnuť hladkú krémovú polevu...

prazdny

Dobrý nápad:
Nechajte si doma naklíčiť fazuľu mungo. Je to celkom jednoduché a bude tak ešte zdravšia

Zaradiť do svojho jedálneho lístka fazuľu mungo je dobré rozhodnutie. A ešte lepšie je nechať ju naklíčiť....

prazdny

Pre chutnejší výsledok:
Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára

Vďaka jednoduchému malému vylepšeniu bude pečivo z mrazničky opäť ako čerstvé.

prazdny 00:35

Video:
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení!

Ak sa vyhýbate vyprážaniu, ale aj mrazeným polotovarom a radšej si robíte domáce hranolky z čerstvých...

prazdny

Aj do dubajskej čokolády:
Potrebujete do dezertu kadayif rezance a nikde ste ich nezohnali? Takto si ich spravíte aj doma

Chrumkavé kúsky cesta kadayif sú súčasťou nielen populárnej čokolády, ale aj rôznych ňou inšpirovaných sladkostí....

prazdny

Pre chuť aj zdravie:
Objavte cesnačku lekársku, na rozdiel od medvedieho cesnaku ju môžete zbierať až do leta

Túto prehliadanú bylinku predurčuje jej jemnejšia chuť na všestrannejšie použite než je to v prípade medvedieho cesnaku....

prazdny

Opýtali sme sa:
Čo zobkať pri sledovaní hokeja? Toto si dávajú známi herci a moderátori

Aké jedlo sa najlepšie hodí k hokeju na televíznej obrazovke? Túto otázku sme položili populárnym tváram...

prazdny

Ostrá a podceňovaná:
Prečo sa oplatí siahnuť po bielej reďkovke? Chutí, lieči a nie je drahá

Čistí telo, pomáha pri kašli a dá sa všestranne využiť v kuchyni....

prazdny 00:25

Video:
Domáci bylinkový olej

Čerstvé bylinky robia z každého jedla chuťovú bombu....

prazdny 00:25

Video:
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku

Premeňte v šupke uvarené zemiaky na oveľa zaujímavejšie kúsky.

prazdny 00:35

Video:
Premeňte varené vajíčka na chutné zajačiky

Na malých aj veľkých kúpačov a šibačov sa z veľkonočnej misy môžu pozerať tieto milené jedlé zvieratká....

prazdny 00:19

Video:
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom

Sladký prípitok, ktorý je hotový za 5 minút a nepotrebujete doň žiadne vajce.

prazdny 00:44

Video:
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom

Je to celkom jednoduché a stačia k tomu len bežné suroviny zo špajze. Vaše deti budú...

prazdny 00:33

Video:
Majonéza z oleja zo sušených paradajok

Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto....

prazdny 00:37

Video:
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie!

Malá plastová zátka, ktorá sa skrýva pod vrchnákom fľaše s olejom zvyčajne končí v koši...

prazdny 00:30

Video:
Ako zabaliť toastový chlieb, aby čo najdlhšie vydržal

Ak máte doma otvorené balenie toastového chleba a nechcete, aby vyschol, skúste ho takto jednoducho zabaliť....

prazdny 00:24

Video:
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš

Zbaviť nové nádoby rôznych nálepiek je niekedy pekne o nervy. Ukážeme vám jeden spôsob, ako...