Linecké košíčky
Linecké košíčky

Košíčky

margitka100 - bez fotkymargitka100, včera 14:31

Tieto košíčky zmiznú vždy ako prvé.

90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Linecké cesto:
450 g
250 g
120 g
1 ks
1 bal.
Karamelová plnka:
1/2 plechovky (Salko)
250 g
3 PL
Zdobenie (podľa fantázie):



Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto spracujeme cesto. Robím ho v robote s hákom, na dvojku rýchlosť. Cestom naplníme plechové formičky na košíčky. Robím to tak, že si urobím z cesta guličku a tu vtlačím do formičky. Vyformujem ju podľa formičky, po stranách pritlačím cesto. Košíček by nemal byť príliš hrubý, no ani tenký.

  2. 2

    Naplnené formičky pokladieme na plech. Pečieme na 180 °C cca 15 minút, pokiaľ košíčky nechytajú po krajoch zlatú farbu. Ešte teplé vyklopíme z formičiek. Robím to tak, že hranou formičky jemne ťuknem o dosku. Idú krásne von. Necháme ich vychladnúť.

  3. 3

    Urobíme si plnku. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme polovicu karamelového Salka a riadne prešľaháme.

  4. 4

    Plnku naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou a naplníme košíčky. Nakoniec dozdobíme podľa fantázie. Ja som poliala čokoládou a dala čokoládové hoblinky a guľôčky.

Diskusia k receptu