Žemľovka so snehovou penou fotorecept
Retro dobrota z bieleho pečiva.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
6-7 ks |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
100 g čerstvé, rozpustené |
|
150 ml |
|
300 ml vlažné |
|
1 štipka |
|
Tvarohová plnka: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
z 1/2 citróna |
|
Plnka jablková: | |
2-3 ks väčšie |
|
z 1/2 citróna |
|
1 bal. |
|
Snehová pena: | |
3 ks |
|
2-3 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na žemľovku.
-
2
Rožky pokrájame na kolieska, maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajíčka a vanilínový cukor vymiešame do peny, postupne pridávame a vmiešame vychladené maslo, následne po častiach zašľaháme smotanu a vlažné mlieko.
-
3
Do vaječného základu nastrúhame štipku muškátového orieška.
-
4
Jablká očistíme, nastrúhame na strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame so škoricovým cukrom. Tvaroh, bielok, vanilínový cukor a citrónovú kôru premiešame.
-
5
Zapekaciu misu vymastíme maslovým papierom,č asť rožkov namáčame do vaječnej zmesi a ukladáme na dno zapekacej misy. Navrstvíme tvarohovú plnku. Následne uložíme druhú vrstvu rožkov a navrstvíme jablkovú plnku.
-
6
Nakoniec rozložíme zvyšok rožkov. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
7
Pred ukončením pečenia vyšľaháme z bielkov a práškového cukru, ktorý pridávame po častiach tuhý sneh. Sneh nanesieme na žemľovku, žemľovku vrátime do rúry a pečieme do zlatista.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť.
-
9
Ochutnávka, dobrú chuť.
Ďakujem krásne..