Čokoládové cookies
Čokoládové cookies

Bezlepkové americké cookies

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 3. marca 2020. Komerčný recept.
20 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

170 g
80 g
80 g
1 bal.
300 g (bezlepková múčna zmes na piškótové cesto)
2 ks
2 PL
320 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu nasekáme v sekáčiku na malé kúsky a 1/4 odložíme na koniec na posypanie. Zmäknuté maslo vymiešame s trstinovým, kryštálovým a vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, mlieko a prešľaháme. Nakoniec zamiešame Cake mix a nasekanú čokoládu. Všetko spolu vymiešame.

  2. 2

    Z cesta urobíme guľky a uložíme na papier na pečenie. Ukladáme dostatočne ďaleko od seba (cca 5 cm), aby sa pri pečení nezlepili. Vidličkou namočenou vo vode roztlačíme guľky do hrubšej placky. Pri pečení sa rozlejú do strán.

  3. 3

    Vrch posypeme zvyšnou odloženou čokoládou a trochu ju povtláčame rukami do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C cca 12 minút. Z plechu vyberieme až keď cookies vychladnú.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre