Makové sušienky
Zmiznú závratnou rýchlosťou...
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 g |
|
| 150 g mletý |
|
| 50 g |
|
| 160 g studené |
|
| 2 ks |
|
| troška (alebo esencia) |
|
| Zdobenie: | |
| rozpustená |
|
| (ak ich chcete zlepiť) |
|
Postup
-
1
Do misky preosejte múku, pridajte mletý mak a cukor. Pridajte studené maslo nakrájané na kúsky a vanilkovú pastu. Všetko spolu miesite, až kým nevznikne drobivé cesto. Potom pridajte žĺtky a pokračujte v miesení, kým nevznikne hladké cesto.
- 2
Hotové cesto zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.
- 3
Cesto vyvaľkajte na hrúbku približne 2 mm. Vykrajujte tvary sušienok podľa vlastného výberu.
- 4
Sušienky pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celsia, približne 10-12 minút, kým nebudú zlatisté.
- 5
Po upečení nechajte koláčiky vychladnúť. Sušienky môžete ozdobiť rozpustenou bielou čokoládou a posypať mletým makom alebo zlepiť dva k sebe džemom.
Tiež sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu