Jablkové kysnuté záviny
Tieto záviny si zamilujete. Cesto je ľahučké, plnka šťavnatá. Vydržia aj tri dni mäkučké, ak sa však nezjedia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 42 g |
|
| 400 ml |
|
| 4 PL |
|
| 7 PL |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 2 kg |
|
| 120 g |
|
| 2 ČL |
|
| 3 bal. |
|
| Okrem toho: | |
| 120 g (na potretie závinov a plechu) |
|
| podľa potreby (na posypanie) |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto. Robím ho v robote na dvojku rýchlosť. Cesto musí byť vláčne, nie tuhé. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
- 2
Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Na pomúčenú dosku dáme vykysnuté cesto a rozdelíme ho na tri bochníky.
- 3
Každý bochník vyvaľkáme na hrúbku cca pol centimetra. Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom a pocukrujeme. Navrstvíme nastrúhané jablká. Posypeme cukrom, škoricovým cukrom a mletou škoricou.
- 4
Závin zvinieme. Preložíme na plech potretý rozpusteným maslom a vysypaný polohrubou múkou. Záviny potrieme rozpusteným maslom a necháme podkysnúť cca 10 minút.
- 5
Dáme piecť na 180 °C na cca 25 minút. Po upečení potrieme maslom.
Tiež jablkový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Si šikovná.
Nechám sa inšpirovať 👍