Varené

  • Chilli zapekaná tortilla (fotorecept)

    Chilli zapekaná tortilla (fotorecept)

    Vždy mi po robení burrita zostane zopár tortíl, tak ich takto zapekám so strukovinami a syrom, je to sýta bomba chutí :)

  • Krémové karí rizoto z bulguru

    Krémové karí rizoto z bulguru

    Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním...

  • Zubáč s opekanými zemiakmi

    Zubáč s opekanými zemiakmi

    Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

  • Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pečená mladá tekvica s krémovou plnkou (fotorecept)

    Pre zmenu som dnes vyskúšala namiesto prívarku tekvicu zapiecť, je to skutočná lahôdka :)

  • Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

    Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami

    Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.

  • Zapečený plnený zemiak v slaninke

    Zapečený plnený zemiak v slaninke

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.

  • Dánska pivná polievka

    Dánska pivná polievka

    Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny. Necháme zmäknúť asi 20 minút.

  • Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

    Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom

    Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút.

  • Džem z čiernych ríbezlí

    Džem z čiernych ríbezlí

    Našla som veľa receptov na ríbezľový džem, ale na každom sa mi niečo nepozdávalo, tak som si vyskladala vlastný. Ukladám si, aby som o rok zase nemusela hodiny googliť a špekulovať a snáď sa pridá...

  • Malinovo-ríbezľová marmeláda (fotorecept)

    Malinovo-ríbezľová marmeláda (fotorecept)

    Milujem džemy a podobne, a tohto roku sme mali veľmi veľmi veľa malín, pomaly každý deň plnú veľkú misu, a keďže sme to už nestíhali jesť, nastal čas vyrobiť marmeládu. Rozdiel oproti džemu je...

  • Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Prudko cesnaková brokolica so šampiňónmi a s cuketou (fotorecept)

    Najlepším kamarátom brokolice je u mňa cesnak, ešte pridať trocha ostrosti a máme neodolateľnú kombináciu chutí. Variácie tohto receptu s rôznou zeleninou pripravujem skoro každý týždeň a vždy si všetci pochutnávajú :)

  • Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou

    Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou

    Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).

  • Koláčiky z pudingového kysnutého cesta (fotorecept)

    Koláčiky z pudingového kysnutého cesta (fotorecept)

    Ešte donedávna som bola v tom, že mám najlepší recept na slimáčiky z kysnutého cesta. Ten je však už z kola von vďaka tejto mäkkučkej a voňavej pudingovej variácii. Recept dopĺňam o tri nápady na slimáčiky:...

  • Čili špekáčiky (fotorecept)

    Čili špekáčiky (fotorecept)

    Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť, je toto jedlo jedno z mojich obľúbených. Na prípravu používam konzervu fazuľky v rajčinovej omáčke. Viem, nie je...

  • Begova čorba (fotorecept)

    Begova čorba (fotorecept)

    Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu s vojakmi Osmanskej ríše a už tam aj ostalo. Pre tých čo nevedia: Beg-titul prvých troch vládcov Osmanskej ríše, až neskôr...

  • Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept)

    Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme...

  • Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse

    Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak tak, že celú hlavičku cesnaku, na ktorej sme zrezali spodnú časť, pomaly varíme v olivovom oleji 20 minút.

  • Uhorková polievka s mrkvou

    Uhorková polievka s mrkvou

    Máme veľa uhoriek, a keďže surové ich moc nemusím, musím s nimi niečo vymyslieť.

  • Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom

    Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na plátky nakrájaný cesnak na olivovom oleji, pridáme mangold nakrájaný na 3 cm rezance, osolíme a okoreníme.

  • Kyslá zemiaková polievka

    Kyslá zemiaková polievka

    Sýta polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje. Dnes som použil pri varení domácu klobásu. Kto nemá rád klobásy, môže ju nahradiť kúskom údeného mäsa.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist