Varené

  • Hubové rizoto

    Hubové rizoto

    U nás dnes na obed jednoduché, rýchle ale vynikajúce.

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Jahňacie stehno s kuriatkami
  • Ovocný nápoj s koreninami

    Ovocný nápoj s koreninami

    Ak niečo patrí k jeseni, tak je to určite voňavý hrejivý nápoj z ovocia a korenín. Použila som jabĺčka, pomaranče a zázvor. Zázvor tam cítiť iba mierne, ak chcete, pridajte ho viac na...

  • Prívarok z ružičkového kelu s údeným (fotorecept)

    Prívarok z ružičkového kelu s údeným (fotorecept)

    Toto jedlo mám veľmi rád, keď je sezóna ružičkového kelu. Údené dávam bravčové stehno šál, ktoré je čerstvo zaúdené bez korenín, len solené. Podstate ešte také mäkké. Je to jedlo z jedného hrnca....

  • Maslová tekvica na sladko

    Maslová tekvica na sladko

    Dostala som chuť na makové slíže ale chcela som zmenu. Vždy tu píšem, že mám rada rýchle a dobré recepty, ktoré mi nezaberú veľa času. Prekvapila ma samotná chuť a po pravde zamilovala som sa...

  • Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Zemiakový krém s mäsovými knedličkami

    Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla. Môžete sa rovno pustiť do varenia.

  • Šípkový sirup

    Šípkový sirup

    Konečne je tu jeseň, teda obdobie zberu plodov ale aj obdobie chrípok a prechladnutí. Práve šípky sú obrovským zdrojom vitamínu C, ktorý potrebujeme. Sirupy sa zvyčajne pripravujú tepelnou úpravou, ktorá nám vitamín C znehodnocuje....

  • Miso polievka

    Miso polievka

    Recept od Tomáša Schwartza, ktorý si vyskúšali výhercovia prázdninového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Červené kuracie karí

    Červené kuracie karí

    Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť približne 15 minút pri nízkej teplote.

  • Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)

    Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)

    Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu, cukor, dreň z vanilkového struku, citrónovú šťavu a biele víno. Pridáme hrušky, uvedieme do varu a varíme,...

  • Špagety trochu ináč

    Špagety trochu ináč

    Je to rýchlo a dá sa to jesť.

  • Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré...

  • Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia s terinou a baby hruškou

    Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej rúry, v ktorej máme nahriate drevo so slamou a údime pri 120 °C asi 15 minút. Hotové necháme vychladiť a...

  • Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka (fotorecept)

    Hubárska sezóna pomaly končí, tak dajme jeden recept na rozlúčku: Hubová polievka (fotorecept)

    Je to polievka na spôsob držkovej, lebo nakrájaná jelenka aj držky svojím vzhľadom pripomína.

  • Slivkový rez s makovou zmrzlinou

    Slivkový rez s makovou zmrzlinou

    Smotanu, mascarpone, cukor a citrónovú kôru dáme do hrnca na mierny oheň a privedieme do varu. Stiahneme a necháme 20 minút odstáť. Medzitým namočíme želatínu do studenej vody. Pridáme citrónovú šťavu, slivkové pyré...

  • Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    Hovädzie rebro v slivkovej omáčke

    V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, paradajkový pretlak a opäť krátko opražíme. Potom pridáme celé čierne a nové korenie a bobkový list, po opražení do zlatohneda...

  • Krupová polievka

    Krupová polievka

    Mám velmi rada polievky a táto je jedna z nich. Rada by som sa s vami o ňu podelila.

  • Pstruh s jablkovým sorbetom

    Pstruh s jablkovým sorbetom

    Očistené, vykostené a osušené filety marinujeme v zmesi cukru, soli a nastrúhanej citrónovej kôry 15 minút, umyjeme a osušíme. Vložíme do vákuovacieho vrecka, zavákuujeme a varíme vo vode pri 55 °C asi 4 minúty....

  • Jablká s penou a cider granitou

    Jablká s penou a cider granitou

    Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s pridaním všetkých surovín a varíme domäkka. Pred rozmixovaním vyberieme škoricu, badián a klinček, precedíme, prípadne ešte trocha zvaríme...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist