Čokoládová torta s lesným ovocím fotorecept
Môj manžel má rád čokoládové torty ale nie maslové. Spravila som mu s ganache, ale som tam dala aj lesnú zmes. Torta je chutná Zobraziť celý popisMôj manžel má rád čokoládové torty ale nie maslové. Spravila som mu s ganache, ale som tam dala aj lesnú zmes. Torta je chutná a nie je moc sladká keď je tam lesné ovocie. Ku kávičke ako stvorená :)
porcií
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| 50 ml |
|
| 50 ml |
|
| Ovocný krém: | |
| 700 g (lesná zmes) |
|
| 3 PL |
|
| 150 g |
|
| 2 bal. |
|
| 100 ml |
|
| 1 bal. |
|
| Ganache: | |
| 300 g |
|
| 300 ml |
|
Postup
-
1
Najprv upečieme korpus. Vyšľaháme bielky, keď sú vyšľahané do polovičky pridávame pomaly cukor. Dobre vyšľaháme. Potom pridáme žĺtky, premiešame (ja to robím ručne metličkou). Potom pridáme olej, vodu - zase premiešame. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Premiešame a dáme do formy s priemerom 24 cm. Pečieme na 160 °C cca 30-40 minút. Záleží od rúry.
-
2
Keď je korpus upečený a vychladený, spravíme ovocný krém. Do hrnca dáme lesnú zmes, pridáme cukor, 3 PL vody, vanilkový cukor.
-
3
Keď je ovocie uvarené, pridáme pudingový prášok, ktorý sme vymiešali so 100 ml vody. Uvaríme a hneď vylejeme na vychladnutý korpus. Ja som korpus trochu pokropila s višňovým likérom. Necháme vychladnúť.
-
4
Teraz uvaríme ganache. Smotanu uvaríme, pridáme čokoládu, necháme povoliť a dohladka vymiešame. Ganache vylejeme na vychladnutý ovocný krém. Dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
-
5
Na druhý deň si spravíme kávičku a môžeme si dať tortu :)









Nie