Recepty, kde je vývar mäsový
	
      
  
	          
	            Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou 
	          
  Lahodné mäso s výraznou omáčkou je skvelé ako víkendový a pokojne aj slávnostný obed.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové na skaramelizovanej cibuli 
	          
 Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom 
	          
 Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tradičná malorská polievka arros brut
	          
 Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Rýchla zeleninová polievka s ázijskými rezancami 
	          
  Hotová za 15 minút,  sýta a veľmi pestrá.  Výborná polievka pre tých,  ktorí sa... 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Zapekaná bravčová panenka v slaninke 
	          
 Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Havajské Loco Moco
	          
 Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ryža s bravčovým karé
	          
 Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené 
jedlo plné chuti....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Krkovička à la Východ 
	          
  Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme,  potom každý kus zviažeme niťou. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzie z pivnej marinády 
	          
 Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri 
	          
 Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi 
	          
 S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Výborné pečeňové knedličky do polievky 
	          
  Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky.  Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové pliecko so zelerom na smotane 
	          
 Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ryža s bravčovými líčkami
	          
  Chutný recept,  ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní. 
        
      
    
	
      
  
	          
	            Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou 
	          
 Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu 
	          
 Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny 
	          
 V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými 
zubami....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Omáčka z bystrických sliviek 
	          
 ...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky  lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, 
pravdepodobne druhu „Tipala“....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál 
	          
 Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a 
najsamlepšejšia!...
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Šarišské rezne s hubami 
	          
  Rezne potria k milému spomienkovému jedlu,  spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke,  mojej povojnovej generácie... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Zemiaky na paprike s kuracinou 
	          
 Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...
        
      
    
	
      
 
	          
	            Koložvárska kapusta
	          
  Cibuľu nakrájame na
jemno a orestujeme na masti do zlatista.  Pridáme nasekaný
cesnak a mleté mäso.  Mäso... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
	          
  Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou,  soľou a korením.  Necháme odležať,  ideálne cez... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
	          
  Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno.  Pri guláši je dôležité,  aby sme mali tmavý základ,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tafelspitz
	          
  Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode.  Po chvíli pridáme hovädzie mäso.  Cibuľu olúpeme a... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzie na pive so zeleninou 
	          
  Roky varím guláše,  perkelty i paprikáše s čiernym pivom.  Začínal som so 16° Zlatým bažantom... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu 
	          
 Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ 
chrenu....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kapustové holúbky spod Urbanovej veže 
	          
  Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory,  či košickej turni,  aj to... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzia špička s tarhoňou 
	          
 Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
	          
  Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti.  Mäso preložíme do pekáča a pridáme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami 
	          
  Mám nadovšetko rád potulky po lesoch,  horách,  lúkach a stráňach Slovenska,  vždy,  
hlavne... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kysaná mléčná polévka s houbami
	          
  Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce,  jemně osolíme ,  přidáme bobkový list,... 
        
      
      
 Bravčové medailóniky s cesnakovou omáčkou
Lahodné mäso s výraznou omáčkou je skvelé ako víkendový a pokojne aj slávnostný obed.

Bravčové na skaramelizovanej cibuli
Chuťovka a navyše jednoduchá a rýchla. Dielo vzniklo čistou náhodou....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....
 Rýchla zeleninová polievka s ázijskými rezancami
Hotová za 15 minút, sýta a veľmi pestrá. Výborná polievka pre tých, ktorí sa...
 Zapekaná bravčová panenka v slaninke
Vynikajúci a pokojne aj slávnostný obed z bravčovej panenky obalenej v slanine....

Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....

Ryža s bravčovým karé
Ryža s bravčovým mäsom je tradičné jedlo, ktoré spája šťavnatosť bravčového mäsa s jemnosťou ryže a vytvára tak ucelené jedlo plné chuti....

Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

Hovädzie z pivnej marinády
Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
 Výborné pečeňové knedličky do polievky
Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.

Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....

Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.
 Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou
Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....

Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu
Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...

Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...

Zemiaky na paprike s kuracinou
Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...

Koložvárska kapusta
Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

Tafelspitz
Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...

Hovädzie na pive so zeleninou
Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu
Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

Hovädzia špička s tarhoňou
Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke
Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

Kysaná mléčná polévka s houbami
Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje