Vodka

Vodka ako ingrediencia v receptoch:

  • Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

    Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované...

  • Horký pomeranč

    Horký pomeranč

    Když přijde zima, ráda dělám doma horké nápoje a tento patří mezi naše oblíbené. Horký pomeranč v zimě zahřeje a dodá vitamíny. Chutná báječně

  • Advocaat - holandský vaječný likér (fotorecept)

    Advocaat - holandský vaječný likér (fotorecept)

    Ako vznikol tento nazov? Je viacero teorii, napr. ze je to napoj na premazanie hrdla pre advokatov, lebo ti musia vela rozpravat. Dalsia moznost je, ze sa to sem dostalo z Antil, kde...

  • Šalát s lososom a medovým nálevom

    Šalát s lososom a medovým nálevom

    Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne...

  • Torta Napoleon

    Torta Napoleon

    Na cesto vymiešame vajcia s vodkou, octom, vodou a štipkou soli. Maslo dôkladne zapracujeme do múky. Postupne pridávame vajíčkovú zmes a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 12 kúskov. Prikryjeme fóliou a necháme...

  • Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept)

    Bryndzovo-avokádový tartar na lososovi (fotorecept)

    Cukor, soľ, vodku, šťavu, kôru z citróna a kôpor zmiešame. Lososa bez kože vložíme do nádoby a precízne doň zamasírujeme kôprovú marinádu, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky.

  • Kakaový likér s pivom (fotorecept)

    Kakaový likér s pivom (fotorecept)

    Recept mám od kamoškinej svokry.

  • Recept bez obrázku

    Likér z kvetov bazy

    Každý iste pozná omamnú letnú vôňu bazových kvetov a osviežujúcej limonády z nej. Ochutnali ste ale niekedy likér z kvetov, nie z plodov? Ak nie, skúste.

  • Pelmene pre brácha

    Pelmene pre brácha

    Je tu veľa receptov na pelmene. Ponúkam Vám pelmene, ktoré robíme pre môjho brácha ako darček k narodeninám. Je to ruské jedlo a robil ho môj otec (nie, nebol Rus). Je jednoduché a výborné....

  • Pomarančová marmeláda (fotorecept)

    Pomarančová marmeláda (fotorecept)

    Kedže posledné Vianoce som nemohol jesť citrusy, tak sa tentoraz u nás nahromaždilo trochu viac pomarančov. Ako jedno vychodisko z tejto situácie ma napadlo prikúpiť ešte ďalšie a urobiť marmeládu. Keď som nenašiel žiaden recept s...

  • Domáci čokoládový likér

    Domáci čokoládový likér

    Komerčný recept

  • Vianočný vaječný koňak

    Vianočný vaječný koňak

    Zdravím, receptov na Vareche na vaječný koňak som našla viac. Každý z nich je určite výborný, každý má svoj vlastný rukopis. Vianočný koňak robím vždy začiatkom decembra, mám vtedy takú vianočnú náladu... Dnes...

  • Recept bez obrázku

    Zázvorový likér

    Je tu už dosť receptov so zázvorom, ale na likér som recept nezachytila, ak je tu niečo podobné, dúfam, že sa nikto neurazí. Recept na túto "zázvorovicu" mám pár dní od kamarátky. ja...

  • Mátový likér

    Mátový likér

    Tak jak to tu procházím mám úplně jasno , že bude těžko a tak přidám něco co člověku uleví. To je lepší než Becherovka.

  • Opité želé

    Opité želé

    Minulý rok som ho robila na Silvestra, malo obrovský úspech :-)

  • Recept bez obrázku

    Gravlax

    Losos trocha inak. Milujem stanicu Paprika, tak som odkukala a vyskúšala... fakt výborné a jednoduché. Pre všetkých milovníkov lososa hlavne údeného. Nemám fotky, neplánovala som to uverejniť, ale fakt je to dobré...

  • Stroganov

    Stroganov

    Tento pôvodom ruský recept má viacero variácií a receptov je neúrekom. Pôvodne sa vraj mäso krájalo na kocky, až keď šľachtic Stroganov prišiel o zuby, tak mu kuchár mäso začal krájať na rezance. Dočítala som sa, že...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist