Likér z kvetov bazy

banjolin - bez fotkybanjolin, 25. marca 2016 13:06
Ďalšie recepty »

Každý iste pozná omamnú letnú vôňu bazových kvetov a osviežujúcej limonády z nej. Ochutnali ste ale niekedy likér z kvetov, nie z plodov? Ak nie, skúste.

20 min
príprava

Suroviny

30 ks
1 l
160 g
1 ks
2 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si nazbierajte kvety a dobre ich poprezerajte, nech v likéri neutopíte nejaké zvieratká. Kvety neumývame, stratí sa tým veľa vzåcneho peľu. Pomaranč a citróny umujeme pod horúcou vodou, nakrájame na tenké plátky. Odvážime si cukor.

  2. 2

    Kvety bazy začneme ukladať na dno fľaše, prikryjeme vždy 2 - 3 plátkami pomaranča a citrónu, prikryjeme vrstvou cukru. Pokračujeme až do spotrebovania kvetov, ovocia aj cukru.

  3. 3

    Na záver všetko prelejeme vodkou a necháme odstáť 6 až 8 týždňov. Občas premiešať, aby sa cukor rozpustil.

  4. 4

    Precedíme cez gázu a rozdelíme do fliaš. Likér nám vydrží celý rok. Ak sa pravda, nevypije skôr ;)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist