Domáci vaječný likér
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 28. decembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 28. decembra 2021
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame mixérom dopenista. Pridáme Salko, semienka z vanilkového struku, rum, vodku a poriadne premiešame alebo zľahka ešte rozmixujeme.
- 2
Necháme odstáť do ďalšieho dňa v chladničke a nalejeme do fľaše alebo do fliaš.
- 3
TIP: Hoci sa v likéri používajú surové vajcia, netreba sa báť, že sa pokazí, alkohol, ktorý obsahuje, ich konzervuje. Treba ho však mať v chladničke, vydrží asi mesiac, ak ho nevypijete skôr.
Tiež vaječný likér:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja to mám práveže rád a robim to z dobrej pálenky ale toho cukru tam dávam rozumne nie že by mi cukor vadil ale toto musí byť odporne sladké veď na obrázku to vyzerá jak puding...tým nechcem uraziť samozrejme pani kuchárku len môj názor..
6 žĺtkov,20Dg cukru krupica,1/4l mlieka a 1/2l rumu.Cukor vyšľahať so žĺtkami,pridať mlieko a rum.Tak sa robilo,keď nebolo salko ☺☺☺