Vaječný likér
Vaječný likér

Domáci vaječný likér

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade–Spišskej Sobote a spoluautorka projektu LadyChef, 28. decembra 2021
Domáci vaječný likér
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava

Suroviny

7 ks
250 g
1 bal.
1 ks
300 ml (alebo podľa chuti)
50 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame mixérom dopenista. Pridáme Salko, semienka z vanilkového struku, rum, vodku a poriadne premiešame alebo zľahka ešte rozmixujeme.

  2. 2

    Necháme odstáť do ďalšieho dňa v chladničke a nalejeme do fľaše alebo do fliaš.

  3. 3

    TIP: Hoci sa v likéri používajú surové vajcia, netreba sa báť, že sa pokazí, alkohol, ktorý obsahuje, ich konzervuje. Treba ho však mať v chladničke, vydrží asi mesiac, ak ho nevypijete skôr.

Diskusia k receptu

evanaaa
@kuko95 , prečo na cukrovku? rozumný cukrovkár to piť nebude a veľa cukru škodí aj iným, zdravým......
kuko95
@evanaaa (28.12.2021 21:44)

Ja to mám práveže rád a robim to z dobrej pálenky ale toho cukru tam dávam rozumne nie že by mi cukor vadil ale toto musí byť odporne sladké veď na obrázku to vyzerá jak puding...tým nechcem uraziť samozrejme pani kuchárku len môj názor..
viera1
@kuko95 (29.12.2021 07:43)

6 žĺtkov,20Dg cukru krupica,1/4l mlieka a 1/2l rumu.Cukor vyšľahať so žĺtkami,pridať mlieko a rum.Tak sa robilo,keď nebolo salko ☺☺☺

Zaujímavé video z archívu TV Varecha