Postup
-
1
Maslo rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju.
- 2
Cuketu očistíme a nakrájame na malé kocky. Spolu s cesnakom rozotretým so soľou a s čili papričkou ju pridáme k cibuli a podusíme asi 5 minút. Potom všetko rozmixujeme.
- 3
Múku vymiešame s bielym vínom a mäsovým vývarom dohladka, pridáme k zeleninovej kaši a povaríme asi 5 minút. Primiešame smotanu, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- 4
Bazalku a zelenú petržlenovú vňať umyjeme, nasekáme nadrobno a primiešame do polievky.
- 5
Polievku rozdelíme do tanierov a navrch položíme koliesko paradajky. Ozdobíme prebratou žeruchou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu