na 225 °C
Postup
-
1
Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.
- 2
Plech na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, pomastíme, cesto naň vylejeme a zarovnáme. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 225°C asi 12 minút.
- 3
Potom cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier stiahneme. Upečené cesto zavinieme, jahody roztlačíme a posypeme cukrom. Odložíme si zopár pekných celých jahôd na ozdobu.
- 4
Želatínu namočíme, rozpustíme v horúcom víne a primiešame s tvarohom do jahodového pyré. Dáme vychladnúť.
- 5
Smotanu na šľahanie zošľaháme natuho s vanilkovým cukrom. Odložíme z nej 3 PL. Smotanu vmiešame opatrne do už stuhnutého jahodového tvarohu, natrieme na cesto a opatrne zavinieme.
- 6
Roládu natrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a pistáciami
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu