Jahodovo–tvarohová roláda

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009
12 minút
na 225 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
1 KL
175 g
50 g
75 g
1,5 KL
500 g
50 g
6 lístkov
4 PL
250 g
200 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Bielok, vodu, soľ a citrónovú šťavu ušľaháme na veľmi tuhý sneh, potom postupne pridávame cukor. Opatrne primiešame aj žĺtok. Prášok do pečiva, múku a maizenu zmiešame a pridáme k zmesi.

  2. 2

    Plech na pečenie vyložíme pergamenovým papierom, pomastíme, cesto naň vylejeme a zarovnáme. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 225°C asi 12 minút.

  3. 3

    Potom cesto vyklopíme na pocukrovanú utierku, papier stiahneme. Upečené cesto zavinieme, jahody roztlačíme a posypeme cukrom. Odložíme si zopár pekných celých jahôd na ozdobu.

  4. 4

    Želatínu namočíme, rozpustíme v horúcom víne a primiešame s tvarohom do jahodového pyré. Dáme vychladnúť.

  5. 5

    Smotanu na šľahanie zošľaháme natuho s vanilkovým cukrom. Odložíme z nej 3 PL. Smotanu vmiešame opatrne do už stuhnutého jahodového tvarohu, natrieme na cesto a opatrne zavinieme.

  6. 6

    Roládu natrieme šľahačkou, ozdobíme jahodami a pistáciami

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia