70 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- 2
Olej zmiešame s nasekanými bylinkami, nastrúhanou citrónovou kôrou a koňakom a nalejeme na mäso. Marinujeme najmenej 12 hodín, pričom mäso viackrát obrátime.
- 3
Tuk rozpálime v pekáči a opečieme v ňom mäso. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 220°C a pečieme asi 60 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom.
- 4
Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim vňate nasekané nadrobno, nastrúhaný syr a premiešame.
- 5
Zmesou potrieme upečené mäso a ešte 10 minút zapečieme. Nakrájame na plátky a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu