Recepty, kde je šťava
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Jablkové rezy
Recept na tento svieži slávnostný rez koluje v rodine, ale vítali sme ním vnučku Ludmilku...
Vynikajúce esíčka
Pri pozeraní receptov na nete ma prekvapilo, koľko gazdiniek hľadá recept na prípravu týchto obľúbených keksov...
Sviatočná sviečkovica s orieškami
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne...
Hummus
Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Sviatočná torta pre najmilších
Tortička, netradičná, veľmi chutná, zvládnu aj neskusené kuchárky a kuchári, ja som tiež...
Morčacie prsia aké ste ešte nejedli
Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...
Vínová polievka pre chorého
Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...
Medovníčky
Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak...
Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.
Kuracie mäso so sezamom
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vajíčko a vegetu...
Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Mexické čili
V hrnci opražíme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Kurča na ananáse
V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch...
Hlávkový šalát ako prívarok
Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...
Sezamový špenát
Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...
Jarný šalát s tuniakom
Cestoviny uvaríme. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Jarnú cibuľku, paradajky a uhorku nakrájame...
Jarný vretenový šalát
V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.
Púpavový šalát
Najskôr nadrobno pokrájame lístky púpavy. Žihľavu dôkladne premyjeme v studenej vode a zamiešame spolu s púpavou....
Žihľavovo–púpavový šalát
Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo...
Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou
Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...
Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...
Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
Mrkvové muffiny
Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, ...
Rybie filé po viedensky
Ryby poslednú dobu robím často, predtým to boli väčšinou vyprážané filé, ale teraz je toľko...
Jablkové rezy
Recept na tento svieži slávnostný rez koluje v rodine, ale vítali sme ním vnučku Ludmilku...
Vynikajúce esíčka
Pri pozeraní receptov na nete ma prekvapilo, koľko gazdiniek hľadá recept na prípravu týchto obľúbených keksov...
Sviatočná sviečkovica s orieškami
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne...
Hummus
Na Blízkom východe som nikdy nebola, ale som rada, že vymysleli hummus. Jeden z...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Sviatočná torta pre najmilších
Tortička, netradičná, veľmi chutná, zvládnu aj neskusené kuchárky a kuchári, ja som tiež...
Morčacie prsia aké ste ešte nejedli
Tajomstvo ich skvelej chute spočíva vo veľmi precíznej predpríprave. Oplatí sa. Je to nesmierne lahodné...
Vínová polievka pre chorého
Už len pre tanier tejto polievky je radosť dostať takú menšiu, nie nebezpečnú chorôbku. Napríklad...
Medovníčky
Recept na tieto medovníčky som získala od "ozajstnej" medovníkarky - medovníčky sú hneď mäkké a vydržia tak...
Veľkonočný puding
Podľa návodu uvaríme puding, do maslom vymastených misiek rozdelíme piškóty.
Kuracie mäso so sezamom
Kuracie prsia nakrájame na rezance, pridáme citrónovú šťavu, sójovú omáčku, vajíčko a vegetu...
Farebná veľkonočná nátierka
Mrkvu a zeler najemno nastrúhame, pór nakrájame na tenké kolieska a sparíme. Vodu zlejeme, ...
Čakankový šalát s ovčím syrom
Estragón zmiešame s nakrájanou feferónkou, olejom, octom a pomarančovou šťavou.
Mexické čili
V hrnci opražíme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.
Mexický šalát s kurčaťom
Kurča pokrájame na 1 cm veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a...
Kurča na ananáse
V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch...
Hlávkový šalát ako prívarok
Hlávkový šalát dobre umyjeme a pokrájame na rezance. Z oleja a múky pripravíme svetlú zápražku, ...
Sezamový špenát
Špenát pripravujeme na pare približne 3–5 minút, kým nezmäkne. Preložíme ho na misu, pridáme...
Jarný šalát s tuniakom
Cestoviny uvaríme. Scedíme a prelejeme studenou vodou. Jarnú cibuľku, paradajky a uhorku nakrájame...
Jarný vretenový šalát
V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.
Púpavový šalát
Najskôr nadrobno pokrájame lístky púpavy. Žihľavu dôkladne premyjeme v studenej vode a zamiešame spolu s púpavou....
Žihľavovo–púpavový šalát
Žihľavu dobre premyjeme v studenej vode, aby nepŕhlila, pokrájame a zmiešame s nadrobno potrhanými alebo...
Hlávkový šalát s reďkovkami a uhorkou
Šalát dôkladne umyjeme, pokrájame na jemné rezance, reďkovku a šalátovú uhorku na tenké plátky, ...
Cibuľový šalát
Cibule prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké mesiačiky. Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a nakrájame...
Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi
Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...
Hráškový krém s lososom
Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.