Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne na Štefana. Vynikajúce, myslím, že na svoje si Zobraziť celý popisTento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne na Štefana. Vynikajúce, myslím, že na svoje si prídu aj labužníci.
porcie
príprava
na 200/180 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme 1 KL provensálskeho korenia, pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a necháme odležať. Po odležaní mäso prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.
- 2
Oriešky pomelieme, zmiešame so strúhankou, nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovým korením, provensálskym korením, štipkou soli a zmes nasucho opečieme na panvici.
- 3
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme bielkom, posypeme opraženou zmesou, na zmes položíme opečenú sviečkovicu a zvinieme. Preložíme na plech, potrieme bielkom a pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 200 stupňov asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút. Podáváme so zemiakmi a zeleninou.
- 4
Výborný tip: mäso môžeme pred zavinutím do cesta obaliť niekoľkými plátkami anglickej slaniny. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu