Sviatočná sviečkovica s orieškami

uschi - fotkauschi, 23. októbra 2009

Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne na Štefana. Vynikajúce, myslím, že na svoje si Zobraziť celý popisTento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne na Štefana. Vynikajúce, myslím, že na svoje si prídu aj labužníci.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200/180 °C

Suroviny

700 - 800  g
50 g
50 g
250 g
5 PL
2 PL
2 KL
1
3 KL




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme 1 KL provensálskeho korenia, pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a necháme odležať. Po odležaní mäso prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Oriešky pomelieme, zmiešame so strúhankou, nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovým korením, provensálskym korením, štipkou soli a zmes nasucho opečieme na panvici.

  3. 3

    Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme bielkom, posypeme opraženou zmesou, na zmes položíme opečenú sviečkovicu a zvinieme. Preložíme na plech, potrieme bielkom a pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 200 stupňov asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút. Podáváme so zemiakmi a zeleninou.

  4. 4

    Výborný tip: mäso môžeme pred zavinutím do cesta obaliť niekoľkými plátkami anglickej slaniny. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia