Mrkvové muffiny

duska1 - fotkaduska1, 8. novembra 2009
Mrkvové muffiny
Foto: duska1

Tieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, takže keď si chcete upiecť niečo zdravé a Zobraziť celý popisTieto muffiny chutia naozaj výborne a navyše nie sú príliš kalorické, pretože obsahujú zdravú mrkvičku, takže keď si chcete upiecť niečo zdravé a chutné, len do toho ! :-)

20
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
400 g
3 ks
1 PL
200 ml
1 ks
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu dáme do misky, pridáme kryštálový cukor, šťavu z jedného citróna, vanilkový cukor, celé vajíčka a lyžicou rozmiešame.

  2. 2

    Múku zmiešame s práškom do pečiva, zarovnanou polievkovou lyžicou škorice a jednou malou lyžičkou sódy bikarbóny. Postupne všetko primiešame k mrkve. Nakoniec vmiešame olej.

  3. 3

    Pripravíme si košíčky na muffiny a plníme ich pripraveným cestom. Pomaly pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút na 180 stupňov. Ak budete mať chuť a čas, môžete si muffiny ozdobiť, tak ako som to spravila ja :). Stačí nato práškový cukor, šťava z citróna a potravinárska farba. Vašej fantázii sa medze nekladú a môžete do ozdobovania zapojiť aj Vaše deti. Určite sa potešia :-)

Diskusia k receptu

starka
Hľadala som nejaký recept na muffiny a našla som Dušankin. Tak ma to potešilo, že idem na ne !! Pozdravujem v Nitre !!!
duska1
Jeej, ďakujem ! Dúfam že budú chutiť :-) Pozdravujem aj ja !
majadevi
Dakujem za perfketny recept, su skvele...manželove favoritky :) Super! :)
mikat
Muffinky sú výborné, vyskúšali sme - krásne narástli, chuťovo fajn :) Len s takým množstvom cukru asi nebudú až tak zdravé, hm? :) Mrkvička je sladká, takže u nás nadmieru postačilo polovičné množstvo cukru.
helca103
ja ich robievam aj do formy na srnčí chrbát je to super recept.......
ivetkaa
mňam...sú výbornééé...teraz som ich dopiekla :-))) Ďakujem!
ivka29
Vyyyyyborne muffiny, prave som dopiekla a degustujem :)
mamatata2
Dnes som si vybrala tvoj recept, lebo mám na balkóne plnú tašku mrkvy, ale plech na muffiny ostal u niektorej susedy, preto som cesto upiekla v tortovej forme. Vyzerá veľmi dobre a dúfam, že tak bude aj chutiť, počkám kým prídu vnúčatá. Ďakujem za recept.
duska1
Ďakujem za milé komentáre, som veľmi rada že vám moje muffinky chutia ! :-)
dvorka
Včera som piekla Tvoje mafiny a sú fakt skvelé. Veľká vďaka za konečne naozaj výborný recept.
pettka
Skvely recept. Najlepsi aky som doteraz na muffiny mala :)
zlatokocka
@duska1 Tieto muffiny sú absolútne geniálne! Prvýkrát som skúšala robiť mrkvové a iný recept už ani nebudem hľadať. Dala som iba 125 g cukru (250 g mi prišlo zbytočne veľa, nakoľko mrkva je sladká sama o sebe) a pridala som kúsky horkej čokolády. Čo je zaujímavé, do 12tich štandardných formičiek sa mi nezmestilo všetko cesto - čo však nepovažujem za chybu, nakoľko muffinov bolo tým pádom viac :D Ďakujem za recept!




haji
@zlatokocka pěkné foto. Stále od včera večera, nenačtené foto. Takže nejde lajkovat. Jen napsat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia